Anbefalet refinansiering gavner privatøkonomien

Det kan godt betale sig at genoverveje ens økonomiske situation fra år til år. Ligesom livet kan tage nogle drastiske skift på meget kort tid, kan det ligeså hurtigt ændre sig, hvilken bankaftale, der er gavnlig for ens privatøkonomi. Den aftale, der var mest fordelagtig, da man var single og boede i en afbetalt lejlighed, er sikkert ikke den aftale, der fungerer bedst for én, når man året efter møder sin kæreste og ønsker at starte en familie i et lille rækkehus i forstæderne. Pludselig er der to selvstændige økonomier, der skal sammenlægges på godt og ondt. Den nye kæreste har måske et lån eller to med sig i bagagen, som man skal finde ud af at passe ind i en ny fællesøkonomi. De to parters forskellige ønsker, prioriteringer og løse hængepartier må alle tages op til overvejelse, når man sammen skal forsøge at skabe sig et økonomisk fundament for en lykkelig fremtid sammen.

Sammenlæg lån og spar penge

Mange folk vil opdage, at ved at sammenlægge alle de forskellige lån, man har, kan man spare en god sjat penge om året. Når et par flytter sammen, står de tit med hver sine lån til for eksempel bil, hus eller lejlighed, rejser, forbrugslån osv. Især de mange forskellige forbrugslån kan være gavnlige at slå sammen til et enkelt lån med en fast rente. Det er mange pengeinstitutter villige til at gøre, da det både gavner kunden og banken. I værste fald kan de mange forskellige forbrugslån gøre det uoverskueligt for kunden at få dem alle tilbagebetalt til tiden, eller måske nogensinde. Gennem en anbefalet refinansiering og sammenlægning af mindre lån bliver det muligt for kunden at overskue den økonomiske situation meget bedre, og kunden får derfor også lettere ved at få råd til lånets månedlige renter. Så når et par flytter sammen, er det derfor en god idé at overveje at slå sine lån sammen, så man kan få mere luft i den nye fælles økonomi.

Anbefalet refinansiering bør overvejes jævnligt

Også selvom der ikke tilsyneladende sker de helt store ændringer i ens liv, kan det stadig være en god idé at se sin økonomi efter i sømmene nu og da. Små ændringer kan ligeså vel have sneget sig ind i løbet af årene. Måske har man fået en mindre lønforhøjelse, måske har man arvet en sum penge, måske er ens transportudgifter steget eller faldet uden, at man har bemærket det, måske har ens privatforbrug gået et nøk op hver jul osv. Pointen er, at man sagtens kan føle, at alt er som det plejer, uden at det reelt bunder i de virkelige tal på bundlinjen. En opfordring kunne derfor lyde, at et tjek hos bankrådgiveren, ligesom et tjek hos tandlægen, kan være gavnligt i forhold til at opdage de små ændringer og forandringer, før de bliver store og omfattende at håndtere. Det kan også være, man skal overveje at skifte bank. Der findes mange forskellige pengeinstitutter i landet, og de konkurrer alle sammen om, hvem der kan tilbyde de mest fordelagtige bankforhold. Derfor bør man også tjekke de forskellige banker og få den bedste handel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>