Bliv klar til vinteren med et nyt tag

De fleste kender udtrykket “at have tag over hovedet”. Med andre ord, betyder det at have et sted at bo – hvad end om det er midlertidligt eller langvarigt. I udtrykket ligger, at man har et sted at sove, og være når man ikke har andre steder man skal være, samt at man er beskyttet mod kulde og vind. Vi kan altså hurtigt blive enige om, at det er særdeles vigtigt med et tag over hovedet.

Som nævnt ovenfor skal taget til dels medvirke til at holde kulden ude, men ligeledes også beskytte mod regn, vind, sne og andre vejrfænomener. Det er altså vigtigt at dét tag man får lavet eller allerede har, kan bære meget, er i god kvalitet samt er monteret rigtigt og solidt.

Desværre forholder det sig sådan, at mange tage ikke bliver bygget rigtigt. Dette understreger betydningen af en god og pålidelig håndværker, der er autoriseret og ved hvad han laver. Således undgår du at din stue kommer til at ligne et nisselandskab når sneen falder i januar, eller en svømmepøl når regnen styrter ned om efteråret.

Alting koster dog penge, og ligeledes gør et nyt tag. Det er derfor ikke en simpel beslutning om man skal have bygget nyt tag, og er man så langt at man har truffet beslutningen, skal der også vælges teglsten og håndværkerfirma til at udføre arbejdet. Derudover skal du også vurdere om du ønsker isolering under taget, til at hjælpe med at holde varmen inde og kulden ude.

Heldigvis findes der gratis rådgivning til at hjælpe netop dig, med at træffe de beslutninger der kan synes en smule uoverkommelige.
Der findes også hjemmesider hvorpå du kan få hjælp til at beregne hvad et nyt tag til lige præcis dit hus vil koste, så du kan danne dig et overblik over det økonomiske indhug du må lave på din bankkonto.

Slutteligt er det vigtigt at du tjekke reglerne omkring tag i din kommune. Der er nemlig visse regler for hvordan tage skal bygges, og disse varierer alt efter hvilken kommune du bor i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>