Bliv medlem af en a-kasse, mens du er studerende

Hvis du er studerende, er det en god ide at overveje at blive medlem af en a-kasse allerede nu. Særligt hvis du er i slutningen af dit studie. Selvfølgelig er det rarest for dig, hvis du bare kan få et job, der starter med det samme, som du bliver færdig med dit studie, men det er jo langt fra sikkert.

Det er derfor en god ide, at du sikrer dig rent økonomisk ved at blive medlem af en a-kasse. Når du er medlem af en a-kasse, kan du få dagpenge. Hvis du ikke er, må du nøjes med kontanthjælp, der er meget mindre. Det kan derfor gøre en stor forskel for dig.

Der findes flere forskellige typer af a-kasser, som du kan vælge imellem. Det kan først og fremmest være en a-kasse, der er henvendt til din faggruppe. Derudover kan du også vælge en mere overordnet a-kasse. Det er en a-kasse, der repræsenterer en lang række forskellige faggrupper. Det er meget forskelligt, hvad folk foretrækker.

Slip for karensdage, hvis du bliver medlem af a-kasse inden dimissionen

Hvis du ikke har meldt dig ind i en a-kasse senest et år før, at du bliver færdig med studiet, vil du rende ind i det, der hedder karensdage. Det er en måned, hvor du ikke har en indtægt. Det skyldes, at a-kassen mener, at du skulle have været forudsigende nok til at melde dig ind. Det er altså en slags straf eller karantæne.

Karensdagene er typisk på en måned, hvor du ikke kan få dagpenge. Derefter har du mulighed for at få dagpenge på lige fod med alle andre. Når du er nyuddannet, får du dog en lidt lavere sats, end du får, hvis du har været i arbejde.

Med a-kasse er du sikret en indkomst, når SU’en slutter

Når du bliver færdig med din uddannelse, er det selvfølgelig også slut med at få SU. Det er derfor en god ide at sikre dig selv bedst mulig rent økonomisk ved at melde dig ind i en a-kasse (har du brug for at sammenligne kan dette gøres her), mens du er studerende. Faktisk så kan du også finde mere om det på denne side som også omtaler dette ved lejlighed.

Mange a-kasser har gjort det ekstra attraktivt for studerende at blive medlem ved at gøre det gratis at melde sig ind, når man er studerende. Så er det først, når du bliver færdig med din uddannelse, at du begynder at betale.

Hvis den a-kasse, som du gerne vil være medlem af, har det tilbud, er der derfor ingen grund til, at du ikke melder dig ind, mens du er studerende.

I nogle tilfælde kan a-kassen også hjælpe dig med muligheder til, hvordan du kan komme i arbejde, allerede mens du er studerende. Det er for eksempel ved at afholde kurser, der er specielt målrettet til studerende, der snart er færdige. Det kan for eksempel være i forhold til, hvordan du kan skrive ansøgninger.

Når du er blevet færdiguddannet og har brug for et arbejde, kan du selvfølgelig også komme til en række forskellige kurser hos dem. A-kassen vigtigste interesse er at få dig i arbejde. De er derfor interesserede i at gøre hele processen så nem og gnidningsfri som muligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>