At bo på Norddjurs og opleve et dødsfald

Når man mister et familiemedlem, en ven, en kollega eller en anden person man har kær, kan livet synes svært. Vi er alle klar over, at døden er et livsvilkår. Men selvom vi er bevidste om døden, og bevidste om at vi på et tidspunkt i livet skal konfronteres med den, kan den alligevel komme som et chok. Den efterlader ofte de pårørende i dyb sorg, og netop sorgen kan være svær at have med at gøre. Men du står ikke alene i den svære tid. Hvis du kommer fra Norddjurs, nærmere bestemt Grenå, Ebeltoft eller Ryomgård har du flere muligheder, når du oplever et dødsfald.

Flere danskere vælger at gå i sorggruppe

Døden kan nu til dags stadigvæk være tabubelagt. Mange har svært ved at snakke om døden, og hvad den gør ved de efterladte. Den efterfølgende sorg har mange ansigter, og folk udtrykker deres sorg på forskellige måder. Folk vil ofte gerne hjælpe, når døden er indtruffet, men folk kan have svært ved at forstå og sætte sig i de efterladtes sted. Men muligheden for at få hjælp er der. En måde, hvorpå man kan bearbejde sin sorg, er ved at tilmelde sig en sorggruppe. Og sorggrupper er ikke kun et storbysfænomen. Der findes således op til flere valgmuligheder for dig, der bor i Grenå, Ebeltoft og Ryomgård. Her findes der både kirkelige sorggrupper og sorggrupper, der ikke er tilknyttet kirken. Fælles for dem alle er, at du kan finde støtte og møde andre, der er i samme situation og gennemgår nogle af de samme følelser som dig. Mange mennesker har gode erfaringer med at bearbejde dødsfaldet på denne måde, da de andre deltagere kan sætte sig i dit sted. Hvis du overvejer at følge en sorggruppe, kan du søge online og finde frem til den gruppe, der passer bedst til dig.

Dine forskellige muligheder og valg som indbygger i Norddjurs 

Det er ikke kun tilbud om sorggrupper, som indbyggere fra Norddjurs og særligt Grenå, Ebeltoft og Ryomgård har. I alle byer findes bedemænd, som kan hjælpe dig med mange af de praktiske spørgsmål, der opstår. Når du har mistet, kan situationen føles kaotisk. En bedemand kan hjælpe med at få styr på nogle helt lavpraktiske ting i forbindelse med begravelsen eller bisættelsen. En anden mulighed, som mange pårørende ofte benytter sig af, er at indrykke dødsannoncer i aviser. For dig, der bor i denne del af landet, kan det være en god idé at kontakte nogle af lokalaviserne, hvis du ønsker, de skal bringe nogle mindeord om den efterladte. Flere pårørende bruger det af respekt for den døde og som et sidste farvel, og andre vil gerne indrykke en dødsannonce for at oplyse om begravelse eller bisættelse. Som efterladt skal man ikke kun få styr på selve begravelsen eller bisættelsen. Der er måske også mange valg i forbindelse med bolig, forsikring, skat og andet. Til dette kan flere bedemænd også hjælpe dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>