Botilbud for voksne gør en markant forskel

Det hele handler om selvstændighed og alle, som har mulighed, skal leve så selvstændigt som muligt. Det er et afgørende element når man ser på botilbud for voksne i Odense og på Fyn, at der er mulighed for, at beboeren kan føle, at han/hun er selvstændig og kan gøre ting på egen hånd, samtidigt med, at er er en sikkerhed og tryghed i baggrunden i form af pædagogerne og medarbejderne. Med et beskæftigelsestilbud i Odense og på Fyn kan den udviklingshæmmede opholde sig i et miljø, hvor man selv har sin egen lejlighed samtidigt med, at der er fælles arealer og man har mulighed for at bruge tid sammen med andre beboere samt medarbejdere. Der er gode muligheder, da der på den ene side i beskæftigelsestilbud indgår en hvis selvstændighed, samtidigt med, at der bliver arrangeret forskellige tiltag, hvor beboerne i fællesskab sammen med medarbejderne, har muligheden for at medvirke og bruge tiden.

Idyllisk sted og omgivelser at bo i

Når man ser på området, hvor botilbud for voksne er i Odense og på Fyn, så må det slås fast, det ligger i meget idylliske omgivelser med den fynske natur lige uden for døren. Det ligger i et idyllisk område og det er en stor del af det gode i beskæftigelsestilbud i Odense og på Fyn, da det helt klart har en indflydelse på beboernes livskvalitet og muligheder for at udfolde sig i samspil med hinanden og med medarbejderne. Det er et sted med rigtig gode muligheder i, for de mennesker, som er udviklingshæmmet og har nogen udfordringer i hverdagen og har behov for lidt ekstra støtte i form af nogen professionelle og hjælpsomme beboere. En ting er naturligvis de idylliske omgivelser omkring beskæftigelsestilbud i Odense og Fyn – noget andet er den selvstændighed, der tilbydes. Selvstændigheden for beboerne opnås bl.a. ved, at de har individuelle lejligheder, og fælles køkken og bad. Det giver den enkelte mulighed for at have sit eget hjem og giver en muligheden for, man kan trække sig tilbage og slappe af. Omvendt er der også mulighed for, at man kan opsøge det sociale fællesskab med de andre, hvor man kan socialisere sig og få støtte og support fra medarbejderne af.

Grundlaget for stedet omhandler flere ting

Når man zoomer nærmere ind på botilbud for voksne i Odense og på Fyn, så baserer det sig på nogen forskellige værdier, der er værd at holde fast i. Først og fremmest handler det om udvikling i beskæftigelsestilbud i Odense og på Fyn, hvor der skal være mulighed for, at den enkelte beboer kan udvikle sig på flere områder. Dernæst handler det om, at hver enkelt beboer skal kunne have indflydelse på livet og hverdagen hos botilbud for voksne i Odense og Fyn. På den måde, vil det give en større følelse af selvstændighed, når man selv har mulighed for at hav indflydelse på hverdagen. Det essentielle ved dette beskæftigelsestilbud er, at det er et miks mellem selvstændighed for beboerne og på den anden side støtte fra pædagogerne.

Kilde: http://knagegaarden.dk/

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>