Få styr på kroppens mange leder og kanter med en fysioterapeut

Vores krop er altafgørende for den måde vi lever på, og inde under huden er der højtudviklede processer, organer og meget andet, der hver dag arbejder på højtryk og sikrer at du kommer omkring i denne store verden. Som almindelig menig borger, er det ikke nødvendigt at man forstår hele ens fysiologiske opbygning til fulde, men det kan man til gengæld blive klogere på med fysioterapi. Opstår der nemlig udfordringer med ens krop, kan en fysioterapeut typisk hjælpe med at få løst udfordringen, til stor glæde personen der har ondt eller føler ømhed.

Fysioterapi er ikke længere bare massage

Mange i Århus forbinder et besøg på en fysioterapeut med et besøg hos en massør, fordi sådan var det en gang. Men den tid er forbi. Som fysioterapeut behandler du i meget højere grad, end du laver deciderede massage lignende øvelser. Der er nemlig en lang række ting i ens krop, der har meget bedre af, at man selv bevæger den, frem for nogen gør det for en. Af samme grund er en fysioterapeut også knivskarp på hvad der lige præcis virker, hvis du for eksempel har ondt i knæet eller har slået skulderen. De kan lynhurtigt diagnosticere hvad der ville være godt for dig, og derefter sammensætte et program, hvor du får behandlet de skavanker du kunne have. Med tiden vil din skade formentlig gå i sig selv igen, men kun hvis du er opmærksom på hvad en fysioterapeut fortæller dig, ellers kan det gå galt. I Århus findes der mange, som tilbyder fysioterapi, så derfor har rigtig mange også prøvet at have et besøg der. Men som tidligere nævnt, er ordene fra en fysioterapeut vigtige, fordi laver man for eksempel en øvelse forkert, kan det måske i stedet forværre situationen. Det er heldigvis sjældent det sker, men man skal stadig være opmærksom.

Din fysioterapeut har en stor viden om kroppens måde at bevæge sig på

Hver gang du rækker dig forover i supermarkedet og samler en liter mælk op og hver gang du rækker armen i vejret, for at sætte en ny pære i din lampe, ja så bruger du kroppens bevægeapparat. Det er hvad der sørger for, at dine bevægelser har den rette koordinering og samtidig kan udføres uden det går helt galt. Med fysioterapi kan du sætte fokus på netop de bevægelser. Der er en simpel grundregel, som man altid kan have i tankerne. Kraft gange arm, definerer hvor stort pres der ligges på din krop. Strækker du dig helt ud i fuld længde, kan du måske ikke løfte så meget, som hvis du holder armene ind til kroppen. Det er blot en meget letforståelig måde at beskrive noget af en fysioterapeuts arbejde på, men der gemmer sig meget mere. I Århus er der også et sygehus, hvor man kan finde afdelinger, der kun fokuserer på fysioterapi. Her er en fysioterapeut fagspecialisten og arbejder tæt sammen med både læger, sygeplejersker og meget andet personale, så du får den bedst mulige behandling.

Kilde: http://www.corpuscare.dk/fysioterapeut/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>