Find det bedste dagtilbud for psykisk udviklingshæmmede i Odense

Har du et familiemedlem der lider af en psykisk udviklingshæmning på den ene eller den anden måde? Er I på jagt efter et dagtilbud som kan håndtere opgaven og som kan være med til at give den ramte nogle skønne oplevelser i overensstemmelse med hans eller hendes evner og ønsker. Det kan være svært at vælge det dagtilbud der er den bedste løsning for jer alle sammen men der er nogle bestemte ting som man kan lægge vægt på for at sikre at den ramte er i sikre og trygge hænder, samtidig med at han eller hun få noget ud af sin dagligdag på dagtilbuddet.

Struktur og læring skal være førsteprioritet

Noget af det vigtigste den psykisk udviklingshæmmede er at der er struktur på hverdagen. Hvis der er en klar struktur for hver dag og den ramte kan gennemskue hver eneste dag er der plads og ro til at fokusere på det der er vigtigt – nemlig at få nogle kompetencer med fra dagtilbuddet. Hvis der er for meget rod og mangel på struktur skaber det mere forvirring end det gør gavn og dagtilbuddet bliver nærmere en ubehagelig og stresset oplevelse. Inden du vælger det rigtige dagtilbud er det derfor vigtigt at du sikre dig at strukturen er i højsædet. Måske bed om en ugeplan for institutionen så du kan se hvordan hver enkelt uge og dag er planlagt. Det giver også dig som pårørende en tryghed at vide at din kære er i gode hænder og at der er styr på hvordan dagen skal forløbe. Ud over struktur er det vigtigt at der lægges stor vægt på læring og kompetenceudvikling. Dagtilbuddet skal fungerer som et sted hvor den ramte får udnyttet de kompetencer og evner han eller hun har og det er vigtigt, at der er en positiv energi omkring læring og udvikling.

På den psykisk udviklingshæmmedes præmisser

Det er meget vigtigt når du vælger dagtilbud til en psykisk udviklingshæmmet at det bliver på den ramtes præmisser. Hvis du kan mærke at han eller hun virkelig ikke bryder sig om stedet og ikke har lyst til at være der er det vigtigt at du ikke presser noget ned over hovedet på ham eller hende. Lyt til den ramte og forstå hans eller hendes behov. På den måde bliver det den bedste mulighed og løsning for jer begge to. Hav øje for om personalet på dagtilbuddet bruger den nødvendige tid på det enkelte menneske i dagtilbuddet og om der er plads til din kæres behov. Det finder du nemmest ud af ved at tage på besøg på stedet og tage en snak med dem samt se hvordan de andre i dagtilbuddet har det. Hvis bare du følger din mavefornemmelse skal du nok vælge det der er bedst for jer alle og dagtilbuddet bliver det perfekte pusterum – både for dig men især for den ramte hvor han eller hun har mulighed for at møde ligesindede og få en masse gode oplevelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>