At gå på gymnasium er en smart beslutning for mange

Man behøver som dansker ikke at have læst særligt mange aviser, for godt at vide, at noget af det, som vi skal overleve på, som nation, er vores viden. Og det giver egentlig meget god mening. For selvom vi eksempelvis har noget landbrug, som producerer svinekød og andre ting, som vi kan eksportere, så må vi også bare være ærlige og sige, at vi bare ikke er et stort land, som kan satse på eksempelvis råmaterialer eller kæmpe store produktioner, for at overleve rent økonomisk. Vi er simpelthen nødt til hele tiden af studere og blive klogere og udvikle vores viden. For jo mere vi ved, jo flere penge kan vi tjene på, at benytte denne viden til vores egen og andres fordel. Og selv om der helt sikkert også er brug for håndværkere og ufaglærte arbejdere, så er der ingen tvivl om, at vejen til at opnå stor lærdom, den som udgangspunkt starter i et gymnasium. Det er nemlig mere eller mindre almen viden, at man gerne skal gå på gymnasium, hvis man vil gøre sig forhåbninger om at komme på universitetet. Og netop universitetet er jo den institution, som vi har til at blive så klog som muligt, og lave så meget forskning, som kan gøre Danmark til et vigtigt land i verden, som muligt.

Det kan være en socialt udviklende proces at gå på Langkaer Gymnasium

Èn ting er den viden man får på gymnasium, men der er også en del af processen, som handler om, at man så småt begynder at blive voksen, og det skal man lige vende sig til. Det er nemlig ikke altid nemt at gå fra den relativt beskyttede verden, som mange børn og unge lever i, og så skulle begynde at påtage sig dele af det ansvar, som ligger i at være et voksent menneske. Men her er det altså også en god og udviklende ting at gå i Gymnasium. For her er man sammen med en masse andre unge mennesker, som skal gennemgå den samme udviklings proces, som én selv. Og den slags ting er for mange bare nemmere at gennemgå, hvis man har nogle at støtte sig til. Og på eksempelvis Langkaer Gymnasium vil der også være både tutorer til stede i form af ældre elever, som man kan lære af, og en masse dygtige lærere, som virkelig brænde for, at give dig en masse viden, og gøre dig klar til livet som voksen.

Du har ikke noget at tabe ved at vælge at gå på gymnasium

Det er heldigvis i en relativt ung alder, at man kan gå på Gymnasium, og derfor har man heller ikke så meget at miste, ved at prøve det. Der er naturligvis ingen garanti for, at det er noget for enhver. Eller det er det helt sikkert ikke. Men man har som udgangspunkt ikke noget at miste ved at prøve det, og finde ud af, om ikke det er det helt rigtige for én selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>