Er det en god ide at stifte et holdingselskab?

Og i så fald, er det for sent at stifte et, hvis jeg allerede har et driftsselskab?

Der er mange spørgsmål forbundet med selskabsstiftelse, og ikke mindst stiftelsen af et holdingselskab. For hvad er det nu lige, at et holdingselskab er for en størrelse, og hvorfor er det så vigtigt at stifte det så tidligt som muligt? Vi giver dig et hurtigt overblik over oprettelsen af et holdingselskab.

Læs også denne guide.

Et holdingselskab er, modsat hvad navnet antyder, ikke noget egentlig selskab i drift. I stedet er et holdingselskab et selskab, der ejer andele i andre driftsselskaber, for eksempel i et anpartsselskab (ApS), et aktieselskab eller et iværksætterselskab (IvS). Hvis du som selskabsejer opretter et holdingselskab, så ejer du holdingselskabet, og holdingselskabet ejer hele eller dele af dit selskab. Det kan der være mange fordele ved. For før første giver det dig en enorm skattemæssig besparelse, for hvis du som selskabsejer vil udbetale noget fra dit selskabs udbytte, så skal du betale udbytteskat. Det kan hurtigt løbe op i mange penge, for indtil kr. 50.000 er udbytteskatten på cirka 28 procent, men efterfølgende løber den op i over 40 procent. Alle disse skattekroner kan du spare og lade blive på kontoen, hvis du har et holdingselskab. For når du udbetaler udbyttet fra dit selskab til dit holdingselskab, er det skattefrit. På den måde sparer du en masse skattekroner på helt lovligt grundlag. Men der er mange andre fordele ved at stifte et holdingselskab end de skattemæssige økonomiske fordele. Det gælder især, hvis du har planer om at sælge dit selskab videre senere. Hvis du som selskabsejer vil sælge din virksomhed, som ikke hører under et holdingselskab, så betyder det alt andet lige, at du sælger dit selskab som privatperson. Det er der forbundet en høj skat med. Men hvis du ejer et holdingselskab, og selskabet hører ind under det, så kan du sælge dit selskab skattefrit. Især efter de nye regler i selskabsloven er det blevet endnu lettere at foretage frasalg, for tidligere var kravet at holdingselskabet mindst skulle eje 10 procent af selskabet og have ejet det over en bestemt periode. Men dette gælder ikke længere, og du kan altså derfor sælge dit selskab under dit holdingselskab helt skattefrit.

Som du kan høre, er der mange fordele ved et holdingselskab, og det kan betale sig at rådføre sig med en advokat allerede inden du har stiftet dit driftsselskab, så du kan få alle fordelene ved at være tidligt ude og faktisk oprette et holdingselskab inden du stifter dit driftsselskab. Det koster nemlig kr. 50.000 kroner i startkapital både at oprette et holdingselskab og et driftsselskab, men opretter du først et holdingselskab og senere gennem holdingselskabet stifte et driftsselskab, så genbruger du egentlig bare de kr. 50.000 som du brugte i startkapital til holdingselskabet. Der er mange muligheder til at få mest ud af sit selskab på, og især for førstegangsstiftere er det rart at blive navigeret rundt i den jungle af selskabsformer og selskabstyper, der egentlig ikke er selskaber, men som kan blive en økonomisk gevinst for dit selskab, som for eksempel et holdingselskab kan være. Vores fornemmeste opgave er at guide dig til den bedste løsning for dig og dit selskab, og vi hjælper dig også, selvom du har stiftet et driftsselskab, men stadig ønsker at oprette et holdingselskab. Når først du er blevet rådgivet, vil du have en fuld forståelse for din situation og hvilke opgaver, du skal fokusere på for at få det bedste ud af din situation. Vi står klar bag telefonen og e-mail, og du er mere end velkommen til at ringe til os og høre mere om hvordan vi kan hjælpe dig. Dette er selvfølgelig helt uforpligtende, og du kan til enhver tid ringe til os og høre om mulighederne, inden du vælger at bestille vores rådgivning. Vi er her for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>