Hvad gør man efter et dødsfald?

Livet varer ikke ved for evigt, og du vil på et tidspunkt skulle tage stilling til en afdød. Det kan være et kært familiemedlem, som efter lang tids sygdom nu har fået ro. Det er vigtigt at have styr på den procedure for at få den mest behagelig og problemfrie afsked med sine kære. Det første som skal ske efter dødsfaldet er, at en læge skal skrive en dødsattest. Den afdøde skal indberettes i et system på nettet af lægen, og herefter kan en dødsattest blive udstedt. Hvilken læge som kan lave denne dødsattest kommer an på, hvor den pågældende person er død. Hvis personen har mistet livet hjemme, kan det være personens egen læge eller en lægevagt, som kan stå for attesten. I mange tilfælde sker faldet på et sygehus i et nærliggende område som for eksempel Holstebro, og her er det naturligvis en læge her, der kan udstede dødsattesten. Attesten bliver lavet sådan, at der er styr på de personlige data. Liget må ikke brændes eller begraves, før denne er udstedt.

Anmod om begravelse ved dødsfald Holstebro

Efter en person er død, skal de pårørende kontakte begravelsesmyndigheden, altså kirkekontoret i den pågældende kommune. Det skal ske senest to dage efter, at personen er død. Det er for meste bedemanden, som man har kontakt til, når anmodningen om begravelse eller ligbrænding skal udfyldes. Her skal familien tage stilling til, hvornår og hvor ceremonien skal finde sted, så de kan tage en smuk afsked med den afdøde. Efter snakken med bedemanden, vil kirkekontoret sørge for, at anmodningen bliver registeret og give videre til blandt andet skifteretten. Når skifteretten har fået besked, vil de henvende sig til de pårørende omkring boet efter afdøde, og hvordan det skal skiftes. På den måde foregår alt som det skal, og det videre forløb kan foregå i ro med de nærmeste.

Møde med bedemand efter dødsfald

Efter at dødsattesten er udstedet, og den omtalte anmodning er på plads, skal ordningen af begravelsen på plads. Her hjælper bedemanden med at få styr på ønsker. Det kan være alt fra en dødsannonce til bestilling af gravsten og blomster til ceremonien. Bedemanden har igennem tiden hjulpet mange forskellige mennesker og har derfor stor erfaring og viden inden for dette område. Derfor kan man være sikker på at få den bedste behandling, og at ens afdøde vil blive taget afsked med på bedste vis. Til mødet med bedemand medbringer man de obligatoriske papirer, og herudover kan det være fødselsattest, dåbsattest og vielsesattest. Det kan også være navnebevis, hvis den afdøde har fået foretaget en navneændring eller skilsmissepapirer. Ud over dette har mange lavet et testamente, som der skal opfyldes, så den afdødes ønsker kan æres. Det kan være, at personen inden sin død har taget stilling til, om de vil brændes eller begraves. På den måde skal familien ikke stå med det store ansvar. Det kan også være med hensyn til, hvordan ceremonien skal forløbe med sange, eller i forhold til arv.

Mangler du en god bedemand i Holstebro efter et dødsfald? Så kig her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>