Her er alt du skal vide om bredbånd

Lynguiden til dig der gerne vil vide mere om bredbånd – du får det vigtigste her 

Det kan være du lige er flyttet, eller familien er udvidet? Der kan altså være flere gode grunde til, hvorfor du skal sætte dig ind i bredbåndsmulighederne og markedet. Det er nemlig vigtigt altid, at kende lidt til de forskellige internetmuligheder du har.

Lynguiden

Hastighed er én af de helt store spørgsmål når det kommer til hvilken bredbåndsforbindelse der skal vælges. I dag vælger flere og flere danskere højere hastigheder end førhen. Det skyldes dels det stigende forbrug i data blandt danskerne, men også de nye og endnu bedre muligheder for lynhurtigt internet.

2-9 Mbit: Der er ikke specielt mange der kan bruge en så lav hastighed, hvis de vil bruge deres internet dagligt. Med denne linje kan du hovedsageligt surfe lidt på nette, tjekke dine mails og måske også din netbank. Har du over 5 megabit vil du også kunne se videoer med denne forbindelse.

10-19 Mbit: Har du 2-3 computere på nettet samtidig i din husstand, er denne forbindelse anvendelig, men heller ikke meget mere. Du kan ligeledes se en masse videoer fra nettet, men du vil kunne opleve en svækket streaming af film, hvis i er flere på nettet samtidig.

20-35 Mbit: Har du flere computere koblet til nettet i samme omgang, vil du kunne have op imod 4-5 computere på ad gangen med denne forbindelse.

Over 35 Mbit: En forbindelse over de 35 vil typisk være en 50 Mbit forbindelse, som også er stigende blandt de danske husstande. En sådan forbindelse er specielt til dig der er mange i hjemmet, eller måske har hjemmekontor. Det kan også være til dig der bare er kræsen med hensyn til din internetforbindelse, og du vil derfor altid gerne have den bedste hastighed.

Download vs. Upload

Ovenfor er det hovedsageligt downloadhastigheden, altså din hastighed ind i huset. Du skal dog også være opmærksom på din uploadhastighed, som ofte bliver beskrevet som din forbindelse ud af huset. Denne hastighed er bygget på hvor hurtig fx dine mails sendes afsted, eller hvor hurtigt det tager at uploade billeder eller sende større filer. En god tommelfingerregel er her, at hver computer i husstanden som minimum skal have en 1 Mbit i upload.

Installation

Det kan være lidt forvirrende selv at installere din bredbåndspakke. Dog er de fleste udbydere rigtig gode til, at tilbyde en teknikerinstallation. På den måde har du mulighed for ikke selv at skulle stå med besværet. Dog er det for langt de fleste danskere rimelig forståeligt, og ikke yderligere krævende, at opsætte en bredbåndsforbindelse. Der skal ligeledes være instrukser med fra din bredbåndsudbyder. Du kan med fordel finde den rette bredbåndspakke på sammenligningssiden internettjek.dk/bredband.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>