Husk at have ID på dig, når du ringer efter en låsesmed

Vi kender alle sammen situationen; du har været hjemmefra siden helt tidlig morgen og har haft en lang og hård dag på arbejdet eller på studiet. Nu står du foran din hoveddør, og det eneste du kan tænke på er at få dig et godt måltid mad og så ellers smide fødderne op på sofaen foran fjernsynet. Måske har du endda et par ligeså trætte og sultne børn ved dine ben, som også er ivrige efter at komme hjem i varmen. Og da er det, at du opdager det – dine lommer er tomme, og din nøgle er ingen steder at finde. Måske har du efterladt den i dit hus eller lejlighed da du gik i morges, eller måske har du været så uheldig at smide den væk. Lige meget hvad så er faktummet, at med mindre du er en af de smarte personer som husker at gemme en ekstranøgle under dørmåtten, så står du nu uden adgang til dit eget hjem. Dette er noget der kan ske for os alle, hvad end du bor i en lejlighed i midtbyen eller om du ejer en villa i en småby som Rønde eller Grenå, og lige meget hvor du bor er det lige så frustrerende og besværligt. Du kan selvfølgelig vælge, hvis du bor i hus, at smadre en rude og forsøge at klemme dig ind ad den vej – men dette er både farligt og dyrt, og på ingen måde pengene værd når der er en meget hurtigere og nemmere løsning lige ved hånden.

En låsesmed vil ikke åbne et hus, medmindre han er sikker på at du er ejeren

At ringe efter en låsesmed er i en sådan situation uden tvivl den smarteste reaktion. Bor du for eksempel i Ebeltoft kan du lynhurtigt finde nummeret til en sådan i nærheden af hvor du bor på nettet via din smart phone, ringe op, og have hjælpen hos dig inden for kort tid. Låsesmeden vil kunne få alle låse op ganske hurtigt, og endda uden at ødelægge dør, vinduer eller selve låsen. Man kommer selvfølgelig ikke uden om at betale et gebyr som skal dække vedkommendes transportudgifter og selve arbejdet, men det er ingen ting at sammenligne med at knust vindue eller noget lignende.

Det er dog vigtigt at huske, at du skal kunne fremvise gyldigt ID med billede før låsesmeden vil gå med til at låse din dør op. Dette er selvfølgelig en forholdsregel som de tager sig, fordi det ellers ville være muligt for indbrudstyve og lignende at få lukket huse op under falske forudsætninger, hvilket har været et problem før i tiden. Har du et kørekort, et studiekort eller lignende bevis på din identitet og med et navn på, som passer til det der står på postkassen så vil begge parter kunne være sikre på at alt går rigtigt og lovligt til.

Du kan få yderligere rådgivning hos Djurs Låse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>