Hvad gør man ved dødsfald?

De efterladte skal tage stilling til mange ting ved et dødsfald. For det første er der alt det følelsesmæssige, der skal bearbejdes, når man skal behandle sorgen over, at en, man holdt af, ikke er her mere. Og det kan være rigtig hårdt, især når sorgen stadig er helt frisk. Men der er også en række praktiske ting, der skal tages stilling til, når man er pårørende til en afdød. Selve begravelsen skal jo finde sted – og det er ikke noget, man kan udsætte, selvom det er en utrolig svær proces. Det kan nemlig være rigtig hårdt at skulle overskue at afholde en ceremoni, hvor man skal tage afsked med den afdøde, hvis man f.eks. stadig er i gang med at bearbejde, at man har mistet vedkommende. Der er stor sandsynlighed for, at man ikke har mentalt overskud til at planlægge alle de praktiske ting, og det kan skyldes, at man pludselig helt reelt skal forholde sig til dødsfaldet. Men alligevel er der en række forhold, som de efterladte er nødsaget til at tage stilling til i forbindelse med et dødsfald.

Mange praktiske ting at tage stilling til ved et dødsfald

Ved et dødsfald kan det være svært for de efterladte at overskue alle de praktiske ting, der skal tages stilling til. For det første skal man indhente dødsattest og anmelde dødsfaldet til en begravelsesmyndighed. Dernæst er der udformning af dødsannonce og henvendelser til f.eks. præst, krematorium eller kirkegård. Der skal selvfølgelig også sørges for planlægningen af selve mindehøjtideligheden eller begravelsen i form af hjælp til alt fra valg af kiste, bestilling af rustvogn, urnetransport, kistedekoration og kransebånd. Ønskes der en kirkelig begravelse eller havde afdøde en anden trosretning end kristen? Skal afdøde begraves eller kremeres? Ønskes der en borgerlig begravelse på et særligt udvalgt sted eller ønskes den afdødes aske spredt over havet? Listen over ting, de efterladte skal tage stilling til, er lang. Men der er hjælp at hente. Man kan nemlig med fordel tage kontakt til eller henvende sig i en begravelsesforretning.

Tag kontakt til en begravelsesforrentning og få professionel hjælp

Efter et dødsfald står de efterladte i en uoverskuelig og hård situation, hvor de ikke kun skal forholde til sorgen over den afdøde, men også alle de praktiske ting i forbindelse med dødsfaldet. Heldigvis er der hjælp at hente! Der findes nemlig begravelsesforretninger. Og her kan man få hjælp til alt det praktiske forbundet med et dødsfald, hvad enten det handler om indhentning af dødsattest, skrivning af dødsannonce eller selve afskedsceremonien. Både i Vejle, Tjørring og Uldum er der nærværende professionelle, der står klar til at hjælpe i den svære tid, der for de pårørende efterfølger et dødsfald. Søg på nettet over begravelsesforrentninger i dit nærområde, og der vil komme flere resultater. Hvad enten dødsfaldet er sket i Vejle eller i omegnsbyerne vil der være en begravelsesforrentning (se f.eks. denne), hvor der findes professionelle, der tager hensyn til de individuelle ønsker og personlige behov, som både de efterladte og den afdøde måtte have og have haft.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>