Hvad koster en luft/luft varmepumpe?

Priserne på luft/luft varmepumper varierer meget afhængig af producent og kvalitet. Typisk vil prisen ligge mellem 5.000 kr. og 15.000 kr. Hvis du er på jagt efter en kraftig og effektiv varmepumpe med dertilhørende høj scoopværdi skal du op i prisklassen: 12.000-15.000 kr. Men hvis dit behov ikke er så omfattende og du kan nøjes med en billigere model, så er det selvfølgelig den vej du skal gå. Dog skal du være opmærksom på hvad maskinen kan og hvor høj den aktuelle scoopværdi er. I langt de fleste tilfælde kan det rent faktisk ikke kan betale sig at købe en luft-luft varmepumpe til “kun” 5.000 kr. Ved og give lidt ekstra får du en varmepumpe med en langt højere effektivitetsgrad. Og det er netop graden af effektivitet, der tjener din varmepumpe hurtigt hjem igen.
En luft/luft varmepumpe skal ikke købes fordi den er billig her og nu, men fordi den kan give dig en langvarig besparelse på din varmeregning. Hvis du er i tvivl om, hvilken model du skal købe og hvor mange penge du skal give for en, så anbefaler vi, at du tager kontakt til en forhandler. Han eller hun kan rådgive dig om hvilken model der er bedst til netop dit behov. Hvis du f.eks skal have den sat op i et sommerhus er det nogle helt andre ting som spiller ind og som man skal gå efter.

Tilskud og Finansiering?

Stort set alle kan få tilskud til en varmepumpe, også selvom det er til et sommerhus. Tilskuddet regnes ud fra hvad din nuværende opvarmningsform er. Fyrer du f.eks med Olie eller gas vil du kunne modtage op til 4600 kr. skattefrit i tilskud. Er du det el-varme du bruger er det 2400 kr. du modtager. Mange forhandlere samarbejder med el selvskaberne omkring tilskud så de søger for det hele. Hvis du ikke lige har pengene til en luft-luft varmepumpe, så kan du ansøge om et lån i din bank. I langt de fleste tilfælde vil banken meget gerne yde dig et lån, da en luft-luft varmepumpe vil mindske husets varmeregning og dermed give et større pusterum i privatøkonomien. Ydermere vil husets værdi stige og dette vil også bidrage til en øget friværdi, hvilket er noget banken ser positivt på. Mange forhandlere tilbyder også lånemuligheder gennem deres samarbejdspartnere.

Producenter af luft-luft varmepumper

Hvis du gerne vil sikre dig at du får en kvalitets maskine. Anbefales det at købe en varmepumpe fra en af følgende producenter: Panasonic, Samsung, Mitsubishi og Toshiba. Disse fire mærker er nogle af de største indenfor området. Derfor er prisen også typisk lidt højere end ved andre producenter, men der er ingen tvivl om, at du får langt de bedste varmepumper fra ovenstående producenter. Alle 4 producenter har hver en serie kun målrettet mod det nordiske klima, de har lagt alle kræfter i og lave en maskine der er optimeret fuld ud til vores til tider barske vejr. Nogle af modellerne er garanteret fuldt funktionel ned til -30 grader.

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>