Hvilken størrelse håndbolde skal dit barn bruge?

Skal du til at investere i en ny håndbold, er det vigtigt at du husker at købe din håndbold i den helt rigtige størrelse. Hvis du glemmer hvilken størrelse du bruger, er du heldig, for det har vi i sinde at fortælle dig her i denne artikel.

Alt efter hvilken turnering du spiller i, er det et krav at du bruger den helt rigtige håndbolde. Bruger du en håndbold som er for lille eller for stor, vil dit hold kunne blive diskvalificeret, og mange af dine spillere på dit håndboldhold vil begynde at blive sure på dig. Når folk først er blevet sure på deres træner, eller en af deres medspillere, kan det være svært at få stemningen til at blive højere igen.

I Danmark bruger vi primært fire forskellige størrelse. Hvilken størrelse du skal bruge, afhænger af hvor gammel du er. Typisk vil du kunne se, at håndbolde er delt ind i 0-3, hvor 0 er det de yngste bruger, mens tre er det, som de ældste bruger. Alt efter hvem du kommer til at snakke med, kan du risikere at de kalder bolden for en junior, mini eller senior bold.

Med håndbold er det ligeledes sjovt, for piger vil altid skulle bruge en størrelse mindre end hvad mænd skal. Dette gælder først, når de kommer op i en størrelse 2. Drenge vil derimod også skulle købe en bold i størrelse 3, og det skyldes, at mænd har større hænder end hvad kvinder har, og for at gøre sporten lidt sjovere, har de derfor valgt at benytte sig af en bold, som er lidt større. Dette er blevet vedtaget ved Dansk Håndbold Union, som også er dem der sætter retningslinjerne for hvilke regler der skal være i de danske turneringer, når det kommer til håndbold.

Størrelserne er:

  • 0 – Det de yngste bruger, helt op til U10
  • 1 – Det som U12 drenge o U12 piger bruger
  • 5 – Det som U14 piger kan bruge – nogle vælger dog også bare at bruge størrelse 1, da det er billigere og forskellen ikke er den største
  • 2 – Det som U14 drenge bruger. Det er samtidig også det som U16 piger, U18 piger og senior piger bruger til dagligt.
  • 3 – U16 drenge og U18 drenge samt herre håndbold bruger denne størrelse

Tjek hvad de andre børn bruger af håndbold størrelse

Hvis du fortsat er i tvivl om hvilken aldersgruppe dit barn hører ind under, kan du altid prøve at spørge nogle af de andre børn. Du kan også bede dit eget barn om at kigge på størrelsen på de håndbolde, som de træner med, når de endelig er til træning.

Dette er den smarteste og hurtigste måde, da du er sikker på at der ikke er nogen forvirring her. Du kan også spørge den lokale træner eller håndboldklub om hvilken håndboldstørrelse du skal investere i, hvis nu dit barn ikke er startet til håndbold endnu.

Ingen prisforskel på størrelserne – kun på mærkerne

Typisk vil håndbolde koste det samme, med undtagelse af den håndbold som de yngste bruger. Dette skyldes, at virksomhederne godt ved hvad de kan tage for deres håndbold, for hvis du ikke vælger at købe en håndbold, så vil du ikke have mulighed for at spille håndbold, hverken til en kamp eller til træning.

Mange klubber har desuden et krav om, at børnene selv skal medbringe deres håndbolde. Mange børn synes ligeledes, at det er smart og tjekket at have deres egen håndbold med til træning, i forhold til, hvis de skulle til at låne en håndbold fra klubben. Klubbens bolde er næsten altid også ødelagt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>