Hvilket gymnasium skal du vælge?

Er det snart tid for dig til at vælge gymnasium? Få hjælp til at vælge gymnasium her.

Hvilket gymnasium passer bedst til mig?

Folkeskolen er ved at være forbi, og der skal snart vælges gymnasium. Ansøgningsfristen er d. 15. marts, hvilket betyder at beslutningen skal være taget inden folkeskolen overhovedet er slut. Men det er svært at vælge noget, som man ikke har prøvet. Sådan er det med det meste og man må derfor mærke efter inde i sig selv. Det kræver at man stiller sig selv nogle spørgsmål. Hvilke styrker og svagheder har du? Hvor ligger dine interesser? De forskellige gymnasier udbyder forskellige fag og linjer. Derudover er der også forskel på det almene gymnasium, handelsgymnasiet og et gymnasium med fokus på teknik.

Er du mest til de erhvervsrettede fag såsom handel, økonomi, afsætning og så videre skal du vælge et gymnasium med disse fag. Disse fag er selvsagt meget rettet mod erhvervslivet.

Ønsker du til gengæld at blive fagligt stærk inden for et bredere spektre, så bør du vælge det almene gymnasium.

Er du kreativt anlagt bør du vælge et gymnasium hvor der er mere fokus på det tekniske.

Nogle har måske tendens til at vælge det samme gymnasium, som sine venner fra folkeskolen. Det er dog vigtigt at mærke efter inde i sig selv, hvad man ønsker at beskæftige sig med, da det er ens fremtid det handler om.

Bor du i det østjyske kan du overvejde Rønde Gymnasium.

Når du så har valgt gymnasium..

Når du så har valgt det rette gymnasium for dig, så skal du til at tage stilling til, hvilke fag du ønsker at have mest fokus på.

På handelsgymnasiet kan du for eksempel ofte vælge mellem linjer såsom en økonomisk linje, international linje, marketing, innovation og så videre. Her skal du tænke på, hvad du eventuelt kunne tænke dig at arbejde med. Hvis det er svært at sige lige nu, så vælg noget som interesserer dig. Det som interesserer dig er ofte det, som man senere ønsker at arbejde indenfor.

På det tekniske gymnasium tilbyder de fag såsom tekstil, design, bioteknik, kommunikation og it informationsteknologi og så videre. De tekniske gymnasier tilbyder både almene fag og fag indenfor teknik og teknologi. Almene fag kan for eksempel være matematik, biologi, samfundsfag, engelsk, fysik, kemi og så videre.

På det almene gymnasium finder du til gengæld en bred vifte af forskellige fag. Det kan være fag så som engelsk, græsk, fysik, kemi, italiensk, spansk, musik, latin, samfundsfag, biologi, psykologi, mediefag, naturgeografi med mere. Det almene gymnasium tilbyder altså en bred vifte af fag både inden for sprog, naturvidenskab og så videre.

De forskellige gymnasier tilbyder en del forskellige kombinationsmuligheder af fagene. Så besøg gymnasiets hjemmeside for at se på, hvad du specifikt kan vælge. Uanset hvad gymnasium du vælger tager det 3 år, og nogle linjer kræver særlige krav til visse fag. Alle offentlige gymnasier er gratis og alle elever over 18 år kan søge SU. Satsen for SU er forskellig alt afhængig af, om man bor hjemme eller ude.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>