En køletørrer er et apparat som sidder inden i en kompressor

En kompressor kan bruges, hvis man skal have luft i dækkene på sin knallert – eller sin scooter, hvis man har sådan en i stedet. En kompressor til dæk er uden tvivl den aller nemmeste måde at fylde luft på sine dæk. Hvis man anskaffer sig sådan en, så vil man have det meget nemmere, når den er løbet tør. For det første er det stort set umuligt at pumpe en knallert op med en cykelpumpe, og for det andet, så er det også irriterende at skulle trække sin scooter hele vejen til den nærmest tankstation eller autoværksted. Så hav en god kompressor stående i garagen, og spar dig selv en hel masse problemer. En god kompressor har en god køletørrer, som sørger for at hele systemet hele tiden er optimalt. Den adskiller luft og væske, og bagefter sender den det ud som kondensat – den væske som opstår ud af dug fra en motor eller ligende. Hvis man ikke ved, hvad en køletørrer er, så skal man ikke fortvivle. Det er der ikke ret mange mennesker som gør. Tvært imod så er det som oftes, kun dem som beskæftiger sig meget med kompressorer som ved, hvad en køletørrer er.

En køletørrer udskiller den væske som kommer fra dug i maskineriet

En køletørrer er forsynet med sensorer, og disse sætter de forskellige faser igang, når niveau når til, hvor de skal sættes i gang. Det drejet sig om et forud besluttet dugpunkt, hvor fase to skal sættes igang, så væsken bliver udskilt. Den væske som kommer fra en køletørrer, den skal afskaffes på en genbrugsstation eller ligende, som har med kemikalier, og andre væsker at gøre som er skadelige for miljøet. Heldigvis har vi nogle strenge regler om forurening i Danmark, som også gør, at vi har mange steder, hvor man kan komme af med alt dette. Man skal altså ikke være bange for at have en køletørrer, men man skal være opmærksom, hvis man ikke har en, eller den gamel er ved at sætte ud, for så skal man have en ny. Uden en køletørrer kan en kompressor ikke fungerer optimalt, for ikke at sige; slet ikke.

Hvem ved hvad en køletørrer gør, og hvor man finder en?

Der er meget få mennesker som ved hvad en køletørrer er, og derfor ved de heller ikke, hvad den gør. Men hvis man har brug for en, så ved man højst sandsynligt også, hvad den gør. Hvorfor skulle man ellers have brug for en. Nogle gange kan det føles som at træde vande, men det er nu en gang de vilkår, man er gået ind til. Alle folk kan ikke være et stort leksikon, men alligevel bør man overveje at købe en køletørrer, hvis ens kompressor er begyndt at hoste og hakke. Det kan være den opkvikker, som den har brug for, og man kan nyde sin maskine lidt længere, end man ellers ville have kunnet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>