På jagt efter livemusik i København?


Ingen anden by i Danmark kan matche det store udvalg af koncerter, som hovedstaden tilbyder hver eneste dag året rundt. Traditionen for livemusik i København er lang og holdes stadig i live både på de små beværtninger, spillesteder og koncertsale. Alle genrer er repræsenteret og kommer du som turist til byen, må du ikke gå glip af den oplevelse det altid er, at gå ud og høre noget godt musik spillet af rigtige professionelle musikere. Koncerternes niveau er generet meget højt. Københavnerne elsker musik, men er et kritisk og erfarent publikum, så man kan roligt stille høje forventninger, hvis man køber billet til en koncert. Livemusik er altid en ganske særlig og stemningsmættet oplevelse, som man aldrig bliver træt af, uanset hvor gammel man bliver.

Der er livemusik for enhver smag og pengepung i København

Både store koncerter og mindre musikalske oplevelser, er noget for alle aldre. De helt små kan sagtens få en masse ud af levende musik og der er løbende arrangementer med bands og orkestrer i København, som er specielt rettet imod det helt unge publikum. Det behøves ikke være decideret børnemusik, men kan sagtens være livemusik, som forældrene også har fornøjelse af at opleve. Det er en rigtig god fælles oplevelse for en familie, at tage ud og høre musik sammen om eftermiddagen eller i den tidlige aftenstund.

Genremæssigt, er der som tidligere nævnt en stor spredning. Her spilles alt fra klassisk til de helt moderne toner. Store internationale navne gæster tit hovedstaden , både de helt populære rock- og popbands, men også store klassiske solister. Der kan være rift om billetterne, så det gælder om ikke at overveje for længe, når de kommer til salg. Disse koncerter foregår typisk på større arenaer og koncertsale.

Mindre koncerter afholdes i løbet af ugen og man rigtig heldig, så koster entréen ikke noget. Hold øje med de små listige værtshuse, der ligger spredt rundt omkring i byen, her er tit store gratis oplevelser at hente. Rigtige spillesteder og dem er der en del af, har en størrelse, hvor publikum kommer tæt på musikerne. Billetterne koster ikke al verden, de købes på nettet i forvejen, men sælges som regel også i døren den samme aften, til en lidt højere pris.

I løbet af året er der også flere festivals i byen, der giver mulighed for bare at ramle ind i koncerter på gadeplan og i parkerne.

Her finder du koncerterne

Mangler du overblik over de mange fine tilbud på livemusik i København, så kig på nettet, en hurtig søgning bringer dig let videre. Hold især godt øje med de forskellige spillesteder på de sociale medier, her annonceres koncerter og events løbende.

Er du på besøg i byen og gerne vil opleve noget livemusik, men ingen af dine yndlingsbands er på programmet, så tag chancen og gå ind til en koncert i anden genre, end den du normalt hører. Det udvider horisonten, at prøve noget nyt og du bliver med garanti grebet af stemningen, når musikken spilles live.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>