Rens spildevandet med en udskiller

Hvis du har en produktionsvirksomhed har du helt sikkert opdaget at en sådan virksomhed udleder en hel del spildevand. Naturligvis kan mængden og typen af spildevand svinge meget i forhold til hvilken form for produktionsvirksomhed der er tale om, men uanset hvad har du som virksomhedsejer helt garanteret gået og tænkt over hvad den bedste løsning til at komme af med spildevandet på en ordentlig måde kunne være. Rent faktisk er der en helt masse krav til hvordan en virksomhed skal håndtere sit spildevand, og det er derfor ikke usandsynligt at du som virksomhedsejer allerede har en eller anden form for spildevandshåndtering sat op hos din virksomhed. Der findes dog en hel del forskellige former for spildevandsanlæg og metoder man kan bruge i forbindelse med håndtering af spildevand, og det er af den grund på ingen måde garanteret at den metode du benytter dig af lige nu er den mest effektive. Desuden er spildevandshåndtering et felt der er i gang med en rivende udvikling lige for tiden, og det er derfor en mulighed at den metode du måske har brugt i flere år snart er forældet. Hvis du overvejer at finde en ny metode til håndtering af dit spildevand bør du undersøge om en såkaldt udskiller er noget for dig.

Hvad er en fedtudskiller?

En udskiller er i virkeligheden et overordnet begreb for en samling af teknologier der benytter den samme metode men benyttes ved forskellige lejligheder og til forskellige formål. Et eksempel på en udskiller kunne være en såkaldt fedtudskiller. En fedtudskiller er en udskiller der som navnet antyder bruges til at udskille fedt fra spildevandet. Fedtudskillere benytter sig grundlæggende af nogle enkle fysiske principper man har kendt i århundrede. Disse metoder og principper er blevet raffinerede og forbedrede igennem tiden, og en fedtudskiller i dag er en utroligt effektiv maskine der så godt som fjerner al fedtet fra dit spildevand. Fedtudskilleren består af en vandbeholder samt et tilløb, et afløb og et ventilationssystem. Alt efter spildevandet er det muligt at fedtudskilleren også indeholder et slamfang til at tage det værste bundfald. Vandet føres ind i udskilleren gennem tilløbet, og ligger sig inde i beholderen. Da fedt ikke kan blandes med vand og desuden har en mindre massefylde end vand, betyder det at al fedtet flyder oven på vandet. Der danner sig herved et fedtlag over på udskilleren, og al vandet under dette fedtlag er fuldstændigt fri for fedt. Vandet ledes ud af beholderen løbende via afløbet der er placeret lavt så det udelukkende er vand der ledes ud og ikke fedt.

Hvad er en olieudskiller?

En olieudskiller fungerer i princippet på samme måde som en fedtudskiller, og er som oftest opbygget på samme måde. En olieudskiller bruges udelukkede til at udskille olie fra vandet, og en olieudskiller er altså en god ide at have hvis ens virksomhed benytter sig meget af olie. Det kunne eksempelvis være en automekaniker. Med en olieudskiller har man desuden ofte muligheden for at genbruge den opsamlede olie igen hvis formålet tillader det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>