Sådan havner man på et socialpædagogisk opholdssted

I dette land har vi et ry for, at vi passer godt på hinanden. Det er noget, som vi skal holde ved, da det er en god værdi, at bygge et samfund på. Der er plads til forskellighed, og der er ikke nogen, der er mere værd end andre. Samfundet bygger også på, at de vi skal have de bedste vilkår som overhovedet muligt. Hvis man er et barn, vil de bedste vilkår som oftest være, at finde derhjemme. Her har man en tryg ramme, forældre der elsker en, og opfordre en til at følge sine drømme. Sådan er det bare ikke for alle børn desværre. Der findes udsatte familier, hvor det ikke er muligt for børnene, at få den optimale opvækst hos deres forældre. Dette kan der være mange grunde til. En af grundende kan være, at barnet har en psykisk lidelse, der gør at forældrene ikke kan tage sig ordentligt af barnet, da det nemt bliver aggressivt eller andet. Det kan også være, at barnet er havnet i et kriminelt miljø, hvor misbrug er en del af dagligdagen, og derfor er nødt til, at komme ud af dette miljø ved at flytte.

Sådan fungerer hverdagen på et socialpædagogisk opholdssted

Det behøver dog ikke altid, at være børnene, der er noget i vejen med. Det kan også være, at forældrene står i en situation, hvor de ikke længere føler, at de er i stand til, at tage sig ordentligt af deres børn. I disse situationer vil man opsøge et socialpædagogisk opholdssted, hvor der er andre, der kan tage sig af børnene. Typisk fungerer det således, at man flytter ind på hjemmet, får sit eget værelse og har sine egne ting. Det vil sige, at man bor der fast. Forældrene vil dog altid have mulighed for at besøge deres børn, og ofte er der ordninger der gør, at børnene kan komme hjem i weekender og ferier. Man anerkender, at børnene stadig skal bruge deres forældre og omvendt. I nogle tilfælde vil det dog være sådan, at forældrene ikke er i stand til, at se børnene hver weekend eller hver anden weekend. Her skræddersyer man også ordninger og afgør, hvorvidt det er sikkert eller en god ide overhovedet at sende børnene hjem. Typisk vil der være en sagsbehandler tilknyttet til at afgøre disse ting.

Hvordan afviger hverdagen på et socialpædagogisk opholdssted sig fra enhver anden hverdag

På disse hjem er der gjort rigtig meget ud af, at hverdagen ikke afviger fra den hverdag, som man ellers ville have haft. Det er vigtigt, at man stadig er med til de ting, som hverdagen indeholder. Det kan eksempelvis bestå af indkøb, madlavning og rengøring. Typisk fungerer det sådan at man har en eller flere dage om ugen, hvor man skal hjælpe med at gå på indkøb og lave mad. Derved lærer man de færdigheder, som man ellers ville have lært, hvis man boede hjemme. Dette skal være med til at gøre børnene klar til den dag de flytter hjemmefra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>