Skal du have din hund vaccineret?

Det gælder for alle levende væsener, at der kan ske infektioner, der påvirker kroppen på en uhensigtsmæssig måde. Vi mennesker kan fx blive inficeret med forskellige bakterier, der betyder, at vi bliver syge. Hos mennesker er de mest typiske infektioner forårsaget af uønskede bakterier, der baner sig vej til et sted, hvor de ikke hører til. Det er fx det, der sker, hvis man får betændelse et eller andet sted. Det samme gælder sådan set for andre levende væsner som fx kæledyr eller vildtlevende dyr i naturen. Som sagt: alle levende væsner kan få infektioner, der kan gøre dem syge.

Vaccination af din hund

Er der fx tale om et kæledyr, er der til gengæld måder, hvorpå man kan undgå en del af disse sygdomme og infektioner. Én af måderne er ved at foretage en vaccinering. De fleste mennesker har prøvet at blive vaccineret for et eller andet, enten da de var børn, eller på grund af at de skulle ud at rejse til et land, hvor der findes andre bakterier og sygdomme, som vi ikke er vant til at omgås i Danmark. En vaccination er i virkeligheden en form for forebyggelse i den forstand, at man bliver inficeret med en meget lille mængde af den virus, man gerne vil vaccinere for. Mængden er naturligvis så lille, at kroppen sagtens kan bekæmpe den. På den måde lærer kroppen at bekæmpe lige netop den pågældende virus – man siger, at kroppen bliver resistent over for virussen, hvilket betyder, at den ikke længere har nogen indflydelse på kroppens tilstand. Det betyder altså, at man ikke længere vil blive syg, hvis man inficeres med virussen, hvilket er virkeligt smart, hvis man gerne vil undgå en bestem virus. Dette gælder således både for kæledyr og mennesker.

Er der fx tale om en hund, så vil hunden ikke længere blive syg, hvis den bliver inficeret med den virus, den er blevet vaccineret mod. Det er rigtigt smart, for det er jo sjældent, at man kan holde øje med, hvad ens hund går rundt og snuser og slikker i hele tiden. Godt nok er det ikke de samme sygdomme, som hunde bliver syg af, og som vi mennesker bliver syge af, men alligevel kan en vaccine være en god måde at holde sin hund rask på.

Overvejelser, som er gode at gøre sig, før man slæber sin hund med til dyrlægen

Har man en hund, man gerne vil have vaccineret, så er det godt, hvis man i forvejen har etableret et godt forhold mellem hunden og dyrlægen. Er hunden tryg ved at blive taget med til dyrlægen, så bliver alting en hel del nemmere – især hvis man har en større hund af slagsen. Bor man i nærheden af Bramming, så er der god mulighed for at finde en dyrlægeklinik, der gør ekstra ud af at give hunden en god oplevelse. Det gør de fleste dyrlæger generelt, men det er også vigtigt, at man selv bidrager med ros og godbidder, så hunden er glad og tilfreds under besøget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>