Sløjfning af brønd

Der findes brønde mange steder rundt omkring i landet. Nogle bliver stadig brugt, andre bliver ikke. Nogle brønde er bygget, fordi de på daværende tidspunkt var nødvendige. Nødvendige for at kunne skaffe det vand, som er så vigtigt for livet. Det kan være, at disse brønde er blevet erstattet. Måske ikke helt erstattet, med i hvert fald er der kommet et alternativ til brønden, som er kommet i form af en anden vandforsyning. Er der kommet en sådan vandforsyning, er det blevet besluttet, at de brønde som før var vigtige, og som ikke længere er det, skal sløjfes. Da dette jo naturligvis koster penge, er dette noget som ikke alle er glade for. Men hvorfor er det, at de skal sløjfes?

Hvorfor skal gamle brønde sløjfes?

Dette findes der svar på. Der findes endda flere svar på det. For det første, er det af hensyn til folket sundhed. Der er nemlig en væsentlig sundhedsrisiko ved at have gamle brønde stående. Vandet kan risikere at blive benyttet til andre ting, såsom havevanding, hvor man sagtens kan komme til at drikke af vandet. Det er faktisk største sundhedsrisiko – man kan komme til at drikke af det vand, som er blevet så giftigt, fordi det ikke er blevet benyttet længe.

Der er også det ganske simple hensyn at tage, til folk som passerer forbi gamle brønde. Det er nemlig ikke alle gamle brønde som er dækket af dæksler, og folk vil derfor kunne komme til at falde ned i dem, og slå sig grusomt, hvis de ikke bliver sløjfet. Dette gælder naturligvis også for dyrene.

Sidst men ikke mindst, er der hensynet til grundvandet. Gamle brønde som ikke benyttes, kan nemlig lede til grundvansforurening, da det gamle vand fra brøndene kan sive ud af brønden, og ned i grundvandet. Dette ville naturligvis også være en katastrofe.

Sløjfning af brønd skal ske af professionel

Bare det faktum, at man skal sløjfe en brønd som tilsyneladende ikke gør nogen skade, kan godt være et irritationsmoment for nogle mennesker. At man så oven i købet ikke må sløjfe brønden selv, kan være dråben der får bægeret til at flyde over. For det må man nemlig ikke. Man skal have en autoriseret brønd sløjfer til at komme og gøre det. Disse er ikke svære at finde. Det er bare at søge på nettet, så skal der nok være oplyst, hvem der har det A-certifikat det kræver at sløjfe brønde. Dette er naturligvis, fordi man vil sikre at dette arbejde bliver gjort ordentligt. Og det er klart, for bliver det ikke gjort ordentlig, risikere man jo at grundvandet bliver forurenet, hvilket i sidste ende ville være en katastrofe. Både fordi det vil koste mange penge, men også for folkets sikkerhed. Det er meningen at vandet skal være med til at give os livet – holde os sunde og raske. Ikke det modsatte. Du skal desuden også indberette, at du er ved at foretage en sløjfning af brønd. Dette skal gøres to uger inden sløjfningen finder sted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>