Tips: Online lån

Mulighederne for at låne penge til forbrug online er de seneste år blevet markant større. Den teknologiske udvikling har gjort, at vi altid er forbundet til internettet, lige meget hvor vi befinder os. Dette har gjort det meget mere fristende at tage lån, når vi står ude i butikken og skal købe forbrugsgoder såsom computer og tv. Det er blot frem med mobilen og vupti, så har man taget et lån igennem en af de talrige online långivere. Men online lån har ikke altid haft det bedste ry, det har dog ændret sig de seneste år. Før i tiden blev online lån haft et ry for at være dyre i renter og gebyrer, hvilket har gjort at mange danskere har skabt sig en kæmpe gæld. Dette har dog ændret sig i takt med der er kommet flere udbydere af online lån. Spørgsmålet mange stiller er ofte, hvad man skal holde øje med, når man skal låne penge online. Læs med og lær hvordan du begår dig på lånemarkedet!

Online lån på mobil og PC

En af de mest gængse måder at låne penge til forbrug online er over mobilen og PC. Utallige webshops har efterhånden gjort det muligt at låne penge til at købe varer på selvsamme hjemmeside. Oftest er det sådan, at man selv kan bestemme lånets løbetid og hvor mange penge man vil betale om måneden. Typisk vil disse lån dog løbe op til et år eller lignende. De fleste webshops har den samme udbyder af disse lån, så muligheden for at finde sig frem til en bedre pris, når man låner penge til forbrug over nettet, er meget lille.

Et andet form for lån, som mange gør brug af over nettet, er de hurtige forbrugslån også kaldt kviklån. Disse lån er kendt for at have omkostninger, men efterhånden er de blevet billigere i takt med, der er kommet flere udbydere. Disse lån fungerer ved, at du får pengene udbetalt til din konto næsten med det samme, efter du har ansøgt om lånet. Lånene kan ofte være helt op til 50.000 kroner, og skal betales tilbage i løbet af 1-6 måneder.

Undgå høje omkostninger på online lån

Når du skal tage et online lån er det vigtigt, at du finder den reelle pris på lånet. Dette kan du gøre ved at se på lånets ÅOP. ÅOP står for årlige omkostninger i procent og er et tal der giver dig mulighed for at gennemskue prisen for lånet årligt. Desuden så skal du holde øje med skjulte omkostninger og gebyrer som hører til lånet – dette kan f.eks. være oprettelse og administration. Det er ofte sådan, at mange forbrugslån har en høj rente. Dette gælder også kviklån. Grunden til dette er for det meste, at långiverne yder en ekstra service i og med de tilbyder et hurtigt lån. Det er desuden nemt at låne penge online i forhold til at gå ned i banken og skulle tale med en bankrådgiver. Hvis blot du holder dig til disse gode råd, så undgår du at komme i klemme, når du skal låne penge online.

Klide: xcse.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>