Undervognsbehandling reddede bilen fra skrotning

En bilejer i Assens og en bilejer i Middelfart stod med samme problem. Deres elskede gamle veteranbiler var efterhånden så slidte, at det virkede usandsynligt, at de ville komme på vejen igen her til sommer. Heldigvis fandt de, gennem foreningen for veteranbiler i Danmark, frem til en automekaniker med speciale i undervognsbehandling, hvilket var netop det problem de begge stod med. Selvom det stod slemt til lykkedes det at redde de to biler, som igen til sommer kan rulle gennem det danske landskab.

Undervognsbehandling reddede Rolls Royce i Assens og Porsche i Middelfart

I Assens havde en klassisk Rolls Royce siddet i garagen vinteren over, da den udelukkende blev brugt i sommer halvåret. Desværre var garagen blevet utæt og i løbet af vinteren var en del fugt sluppet ind og sat sine spor på veteran bilen. Især undervognen var ramt og rust havde sat sin tydelige spor overalt, lige fra aksler til skørter og kofangere. I Middelfart havde en Porsche fra 1943 også haft en hård vinter og selvom laden den stod i ikke var utæt, så havde de mange år på bagsmækken efterhånden sat tydelige spor i form af rust i undervognen. Ejerne af de to biler kendte hinanden, da de begge var medlemmer af foreningen for veteranbiler i Danmark. Her delte de deres frustrationer omkring deres slidte undervogne, i form af billeder, og fik desværre ildevarslende respons fra de andre medlemmer. Ingen troede de stod til at redde uden omfattende restaurering, hvilket ville betyde, at bilerne måske ikke længere ville kunne betegnes som originale, da reservedele til en hel undervogn er ekstremt svære at opdrive.

Undervognsbehandling genoplivede de gamle biler

De to bilejere, i henholdsvis Assens og Middelfart, frygtede efterhånden det værste, da der ikke syntes nogen hjælp at hente bandt deres ellers så vidende kammerater i foreningen for veteranbiler i Danmark. Ejeren af Porschen var sågar begyndt at kigge efter reservedele på nettet, da livlinen kom i form af en kommentar på foreningens hjemmesiden. Kommentaren var information om, at der i netop Assens og Middelfart var åbnes en automekaniker med speciale i undervognsbehandling. De to bilejere besluttede sig for at besøge den nye mekaniker og medbragte billeder af deres undervogne og krydsede fingre. Mekanikeren kunne godt se at det stod slemt til men gav de to bilejere sit ord på, at han i hvert fald ville kunne fjerne så meget rust, at bilerne i hvert fald ville have en sommer mere i sig. Da undervognsbehandlingen var slut, viste det sig imidlertid, til bilejernes store begejstring, at undervognsbehandlingen havde været så succesfuld, at bilerne faktisk var så gode som nye. Derfor kunne de igen i år hælde benzin i tanken og dreje nøglen om, for at indtage det danske sommerlandskab endnu en gang. De gav automekanikeren deres varmeste anbefalinger med på vejen og skyndte sig at dele deres erfaring med deres venner i foreningen for veteranbiler i Danmark. Efterfølgende har flere i foreneingen benyttet mekanikeren til undervognsbehandling og alle med samme fremragende resultat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>