Alt hvad der er værd at vide om en murer

De fleste af os ved godt, hvad en murer er, da det er et erhverv, der har eksisteret i mange år. Det er en bygningshåndværker, der arbejder med sten og mursten, mørtel, cement og andre byggematerialer, der gør sig gældende inden for byggeri, hvor der skal opføres noget, ombygges noget eller hvis der er noget, der skal renoveres. De mest hyppigt brugte redskaber hos en murer er blandt andet tommestok, murerhammer, murske, osv., og det har de endda været i rigtig mange år tidligere.

Du kan blive uddannet som murer

Hvis man er interesseret i at bygge og arbejde med forskellige former for sten og mørtel, så er det en god mulighed at starte på mureruddannelsen. Uddannelsen tager alt fra 3 år og 5 måneder til 4 år og 5 måneder. På mureruddannelsen starter man først på et grundforløb, der oftest varer 20 til 40 uger, og som skal tages på en erhvervsskole. Herefter starter hovedforløbet, hvor man skiftevis er i praktik og i skole, der er dog mere praktik end skole på denne uddannelse. For at kunne søge ind på uddannelsen kræver det, at man har en 9. eller 10. klasses eksamen eller noget tilsvarende. Man skal dog som minimum have bestået sin dansk- og matematikeksamen med 02.

Under uddannelsen vil man lære mange forskellige ting. Selvom meget af det handler om at bygge, skal man dog også være i stand til at læse arbejdstegninger, så man kan bygge huset efter denne tegning. Dog arbejdes der primært med hænderne, når man er murer, derfor lærer man også at støbe både gulv og sokkel, at bygge med tagsten, samt at bygge med forskellige former for sten og fliser, der skal bruges til enten vægge eller gulv.

Man får derfor undervisning i mange forskellige ting på mureruddannelsen, man bliver f.eks. undervist i murer- og fliseteknik, tegninger, systemstilladser og digitalt byggeri. Herudover bliver man undervist i fag som f.eks. matematik, arbejdsmiljø, teknologi, osv.

Når man så har færdiggjort sin mureruddannelse, kan man gå ud og arbejde som murer. Man kan gå ud og søge jobmuligheder hos et murerfirma eller et entreprenørfirma.

En murer kan hjælpe med mange ting

Det kan tit være et stort projekt at udføre murerarbejde, hvis man ikke er uddannet murer, og hvis man ønsker et godt resultat. I et sådan tilfælde kan det være godt at ringe efter en professionel murer, der kan hjælpe dig med at udføre arbejdet. Du kan finde en god murer, hvad end du bor i Aarhus, Silkeborg eller et helt andet sted.

Når du første gang kontakter et murerfirma, kan I i fællesskab finde ud af, hvad du ønsker at have udført, inden arbejdet påbegyndes. Hvis man kontakter en professionel murer, er man også sikret god kvalitet og gode materialer, som man ikke behøver bekymre sig om byggearbejdet. En murer vil også være i stand til at udføre arbejdet langt hurtigere, end man selv ville være i stand til. På denne måde undgår man at bo i byggerod længere end højest nødvendigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>