Ventilation er vejen til et godt indeklima

Når man snakker om ventilation, så kan man snakke om både mekanisk eller naturlig ventilering. Naturlig ventilering er når man åbner vinduet for at lufte ud eller har friskluftsventiler i vinduet og lignende. Mekanisk ventilering er når man har større systemer til automatisk at skifte luften i bygningen. Ventilationssystemer er vigtige for at opretholde et godt indeklima – uden ventilering af bygningens rum, så bliver luften dårlig og det vil være meget ubehageligt at opholde sig i lokalerne. Derfor er der da også lavet forskellige krav til bygningers rum – de forskellige ventilationskrav afhænger af de pågældende rums funktioner. Er det fx i et køkken er der krav til udsugning ved emhætten og på badeværelser er der også krav til udsugning, der kan fjerne fugten. Sommetider kan naturlig ventilering være nok, men andre gange kan et større mekanisk anlæg være en stor fordel. I dag er vi nemlig så langt med teknologien at vi har udviklet smarte og gode mekaniske ventilationsanlæg. Nyere og mere udviklede ventilationsanlæg er for eksempel udført med et varmegenvindings system, dette betyder at anlægget ikke kun vil ventilere din bygning, men samtidig udnytte energien i luften – dvs. at den udnytter energien i den udsugede luft til at opvarme den friske luft der kommer ind udefra. Ventilering er derfor nødvendig, hvis man ønsker et behageligt indeklima. På denne måde sørger man for hele tiden at have frisk luft og man har også muligheden for at udnytte energien i den udsugede luft og derfor kan med ventilation nemt øge det gode indeklima. I Esbjerg vil du kunne finde dygtige fagmænd, som kan fortælle dig mere om de forskellige måder at ventilere huset på, samt hvilket system der vil passe bedst til jer.

Få udført din ventilation af fagmænd

Er du ved at bygge nyt hus eller renovere det gamle, så skal du leve op til de nyeste og lidt mere skærpede krav fra bygningsreglementet. Dette betyder bl.a. at du skal leve op til kravene der er inden for ventilering af bygninger. Her er der for eksempel specifikke krav til, hvilke rum der skal ventileres og hvor meget, afhængig af deres funktion. Opfylder man ikke disse krav, ja så får man helt sikkert ikke et særligt behageligt indeklima, hvilket kun går ud over en selv. Uden ordentlig ventilering af din bygning, så risikerer du også forskellige skader i og på bygningen – fugt vil fx ikke blive fjernet hurtigt og effektivt nok uden tilstrækkelig og korrekt ventilering af din bygning. Så derfor bør du altid søge råd om ventilering hos en fagmand for at sikre dig, at du lever op til alle krav og altså får et hus med et dejligt indeklima, som både er godt og vigtigt for dig og bygningen selv. I Ribe vil du nemt kunne finde dygtige fagmænd inden for området, der nemt kan hjælpe dig via vejledning og også stå for selve leveringen og monteringen af ventilationen.

Læs mere på denne hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>