Et EM på dansk grund må vel tilskrives samme historiske vingesus som det danske europamesterskab i sommeren 1992 i Gøteborg. Havde det ikke været blandt andet takket være Ricardo – “Verdens bedste fodboldtræner”, hele Danmarks Richard Møller Nielsen, så havde vi nok ikke spillet EM på hjemmebane i 2020.

Et EM odds på Danmark er endnu en gang højt, men selvom vores gode gamle landstræner ikke længere er i blandt os, hviler der sig en spirende overraskelse under det fynske bøgetræ.

”Der falder ikke et eneste blad af et fynsk bøgetræ, blot fordi et svin gnubber sig op af det.”

— Richard Møller Nielsen

Spillere i de største klubber

Ser man på de klubber de danske landsholdspillere repræsenterer finder vi klubber som Barcelona med Martin Braithwaite, AC Milan med Simon Kjær, Leicester City med Kasper Schmeichel, Borussia Dortmund med Thomas Delaney og Inter Milan med Christian Eriksen.

Sidst nævnte bringer en fynbo i truppen, der kan være forskellen på succes og fiasko i turneringen. Vi har i mange år ikke haft så mange spillere repræsenteret i de største europæiske topklubber, som er tilfældet inden sommerens store begivenhed på dansk grund.

Og med den mest succesfulde danske landtræner ved roret siden Richardo, har vi trods alt noget at bevare optimismen i. Det lover godt for, at det danske landshold kan gøre en god figur i Parken.

Den bedste i 50 år

På Fyn hænger man sig ikke så meget i statistikker, men mere i medaljer. Så på trods af at Åge Hareide er bedst på statistik, når man ser på de danske landstrænere siden 1970, så hænger man sig ikke i ting som højeste pointsnit, bedste defensiv og flest mål pr. kamp.

Skal nordmanden på højde med Richard Møller Nielsen som den mest succesfulde danske landstræner gennem tiderne, så skal vi se en guldmedalje om halsen på de danske drenge til sommer.

Dog, anerkender man på Fyn, at Åge Hareide på små 4 år har genrejst det danske landshold til en position som underdog til et EM. Ingen tvivl om at Belgien er favorit i Danmarks pulje, men der er tegn på at Danmark kan gøre ondt på selv de største hold i Europa.

Landsholdet virkede til at være kørt mentalt træt i samarbejdet med Morten Olsen, og den afslappede nordmand tog holdet med en coolness, der passede de unge danske knægte bedre.

Lad os håbe, at dette holder hele vejen under EM-slutrunden, og København giver Danmark den fodboldfest vi alle går og hungrer efter.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *