En stor del af den kulturelle oplevelse på ferier er at prøve den lokale mad. Derfor er det vigtigt at undgå turistfælder, som er kendte for at servere mad af lavere kvalitet til højere priser. Værst gik det for en gruppe japanske turister, som endte med at betale 8000 DKK for fire bøffer, en fiskeret og en vand, da de var afsted i Venedig. I denne artikel kan du blive godt klædt på til at finde frem til de rette restauranter, når du er afsted på ferie.

Læs op på stoffet hjemmefra

De flest af os har en travl hverdag hvor vi dårligt nok har tid til fritidsaktiviteter og sport på grund af arbejde og alle de andre pligter, der er tage sig til. Alligevel er det en god ide at finde et tidsrum til at planlægge den kommende ferie. Heldigvis bør det ikke tage alt for meget af din tid, da der findes hjemmesider som Kulturguiderne.dk, der er eksperter på området, som klæder dig godt på til ferien.

Spørg de lokale

Medarbejderne på det hotel du har booket er ansatte til at sørge for at du får en god oplevelse i deres by. Derfor kan du lige så godt udnytte og spørge de ansatte om hvor du fx får den bedste pizza i byen, hvis du er i Italien eller hvor du kan få lækre tapas i Spanien. Hvis du booker feriebolig som fx AirBnb kan du naturligvis også spørge din vært om de samme spørgsmål og ofte er værten ekstra opsat på at hjælpe, så du skriver en god anmeldelse af stedet, når du rejser derfra igen.

Undgå de steder der prøver at hive dig ind udefra gaden

Der findes næsten ikke noget værre. Du prøver på at gå en hyggelig tur langs stranden sammen med din kæreste eller familie og turen bliver hele tiden afbrudt af folk, der prøver på at få jer ind og spise på deres restaurant. Disse steder må toppe listen over turistfælder, da der ofte er tale om generiske internationale retter som burgere, spaghetti, lasagne osv. til meget høje priser.

Søg i stedet hen imod de steder, der måske ikke ligger direkte ud til havet. Det er en god ide at kigge ind for at få en ide af stedet og på samme tid tjekke om der primært er fyldt op med turister eller om det er et sted som de lokale ofte besøger. Førstnævnte kan ofte være en turistfælde, så du skal være på udkig efter de steder, hvor de lokale vælger at samles.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *