Fyn kan med sine 1200 km. skiltede cykelruter byde på en cykeloplevelse som kun få steder kan prale af. Vil du opleve cykeløen på to hjul giver Fyn og Øhavet dig en masse oplevelser igen. Foruden et varierende cykelterræn, kan du lægge ruten forbi et af de mange skønne slotte eller herregårde, og Fyn har ikke mindre end 123 slotte og herregårde at vise frem for sit publikum.

Billig ferieform

Mange turister lægger cykelvejen forbi øen og havet omkring, flere mangler penge akut og bør måske overveje den billige ferieform. Her kommer man ned på jorden og bliver ét med naturen, de hårde strabadser rundt i det til tider kuperede landskab, er værd hvert en tåre når man møder et af de mange spektakulære naturoplevelser.

Bike Island

Fyn brandes som Bike Island og kan byde på alt fra moderne storbyliv i Odense til 1000 år gammel historie fra de mange populære købsstæder. Øen rummer alt fra familieferien på to hjul til udfordrende mountainbike ruter, der kan få adrenalinen til at pumpe lidt ekstra rundt i blodet.

Med navnet “Bike Island” byder Fyn sig til for det internationale cykelpublikum, det er ikke kun danskerne der skal trampe rundt på de kystnære cykelruter, Fyn vil være en international cykeldestination.

Friheden

H.C. Andersen sagde, “at rejse er at leve”. Han tænkte måske på sin hjemstavn og cyklen, hvem ved? En ting er sikkert her bestemmer du selv. Er der noget skønnere, end når man selv er i fuld kontrol?

5 gode råd til cykelferien

  1. Planlæg din ferie nøje, der skal være en plan. Du vil opleve at den aldrig holder 100%, da en af glæderne er de små og store impulsive afstikkere, man tager når man cykler.
  2. Forberedelsen er vigtig, du skal have nogle kilometre i benene inden turen starter. Når man sidder 5-7 timer i sadlen, så kræver det at man er i form. Gør dig selv den tjeneste at få trænet inden turen! Det kan ikke understreges tydeligt nok.
  3. Dit udstyr skal stå skarpt. Få din cykel serviceret, så den også er i form til de mange kilometre, det er ikke blot din krop som skal på arbejde.
  4. Tag en prøvekørsel, så du inden turen har fundet den rette balancen på din oppakning. Bagagen skal have den rette vægtfordeling på cyklen for at det bliver en god oplevelse. Det kræver nogle testkørsler, at finde den helt rigtige balance.
  5. Pak let, dette er nok den vigtigste øvelse. “Need to have” og “nice to have”, medbring kun de højest nødvendige ting på turen, du fortryder hurtigt om du pakker for tungt og for meget, dette er ikke nogen luksus tur, men rummer noget helt andet – gør dig dette klart inden turen.

    God tur, og nyd cykellivet på Fyn

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *