Har du prøvet at stå i et supermarked med en kurv fyldt med varer, hvorpå du kommer i tanker om, at du har glemt dit betalingskort? Med Apple Pay vil du altid have en betalingsløsning klar – så længe du har din smartphone med dig. Økonomi sitet Pengepartner.dk spår en stor fremtid for Apple Pay, der i 2019 bliver taget i brug af endnu flere banker i Danmark.

Fra mønter til kort

I Danmark har vi efterhånden vænnet os til ikke at have kontanter på os længere. For nogen af os er det måske ligefrem et fjernt minde at skulle smide mønter op på disken, når vi er nede i supermarkedet for lidt late-night snacks. Betalingskortet har taget sit indtog, og med den kontaktløse betaling er det at handle ind og shoppe blevet en hurtig og bekvemmelig affære. Men det står nu for at blive endnu lettere. Med de nye mobile teknologier som eksempelvis Apple Pay vil betalingen blive flyttet fra betalingskortet til din smartphone.

Mobilbetaling med Apple Pay

Hvad er Apple Pay? Du har måske hørt om det før fra en ven eller veninde, eller du har måske set en person i supermarkedet holde deres telefon op til betalingskort-terminalen og tænkt “Er det der Apple Pay?”.

Apple Pay er en nem, sikker og sjov måde at betale på. Det er en service fra Apple, som gør det lettere og mere sikkert for dig at betale i butikker, i apps og på nettet. Foruden din iPhone har du også mulighed for at betale med Apple Pay på dit Apple Watch, din iPad og Mac.

Nem og sikker betaling

Apple Pay er både en nem og meget sikker måde at betale i butikker, i apps og på nettet. Betalingen sker lynhurtigt, og du skal ikke bruge andet end de enheder, du allerede har på dig. Når du skal betale i onlinebutikker og apps, er Apple Pay også en hurtig og sikker betalingsform, da du ikke skal bruge tid på at oprette kontoer, udfylde omfattende formularer og indtaste dit kortnummer..

Dit fulde kortnummer bliver aldrig gemt på hverken din enhed eller på Apples servere og bliver heller ikke delt med forhandlerne. Disse informationer bliver krypteret, så ingen parter kan få adgang til dem. Apple Pay gemmer ikke nogen transaktionsoplysninger, der kan blive sporet tilbage til dig, og dine køb er dermed en privat sag.

Hvordan betaler jeg med Apple Pay?

Med Apple Pay kan du betale de samme steder, som du kan bruge fysiske kontaktløse kort – og det gælder i hele verden. Blot kig efter det kontaktløse symbol eller Apple Pay-symbolet, og så er du sikker på, du kan betale. Disse steder kan du bruge både din iPhone og dit Apple Watch. Du kan også betale på nettet og direkte i apps. Derfor bliver det nemt for dig at lave betalinger i apps fra din iPad eller shoppe i online-butikker fra din Mac.

Betaling i butikker:

  • Hold din iPhone nær kortterminalen med din finger på Touch ID. Med iPhone X og nyere kigger du på skærmen (du behøver ikke tage telefonen op til dit ansigt).
  • Med Apple Watch skal du dobbeltklikke på sideknappen og holde Apple Watch op til kortterminalen.

Betaling i apps og på nettet:

  • I apps og på internettet med iPhone og iPad: Vælg Apple Pay som betalingsmetode, og læg fingeren på Touch ID – på iPhone X og nyere kigger du på skærmen.
  • På Mac: Vælg Apple Pay, og afslut købet på din iPhone, iPad eller på Apple Watch. På Macs med Touch ID kan du også færdiggøre købet direkte fra din laptop.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *