Er du en af de mange danskere, der overvejer at tage skridtet, og flytte væk fra storbyens larm og ballade?

Måske er du bange for alt det, som du vil komme til at give afkald på. Du tænker nok, at nu er det slut med turene i teatret, de mange koncerter og ikke mindst de gode shopping muligheder. Men det behøves faktisk ikke være helt så slemt, som du måske forestiller dig. Faktisk er det sandsynligt, at det vil gå hen og blive et af dit livs bedste beslutninger.

At bo i provinsen er lig med tid og plads til at gøre hvad du vil

Når du først har taget skridtet med f.eks. en Lejebolig Holstebro eller et hus til leje i Nykøbing Mors, så vil du hurtigt opdage, at det faktisk føles som en vægt bliver taget af dine skuldre. For som tilvant storbybeboer vil du faktisk ikke være klar over, at du hele tiden er en kende stresset. Dette skyldes bl.a. det højere tempo, der kendetegner byerne; men faktisk er det snarere alt den baggrundsstøj, som man næsten ikke lægger mærke til. Ikke desto mindre vil den stadig påvirke vores nervesystem på måder, der bestemt ikke er godt for helbredet. Det er derfor næsten garanteret, at du efter blot nogle få uger i din nye bolig i provinsen, gradvist vil føle dig langt mindre stresset og dermed få langt mere overskud til at have det sjovt. Du har f.eks. nu langt mere tid til at dedikere dig til en af de mange hobbyer, som du uden tvivl ikke har haft tid til i storbyen.

Du kan blive sundere ved at rykke teltpælene op

Hvis du er ved at være godt og grundigt træt af McDonalds og frysepizzaer, så kan en flytning til provinsen virkelig gå hen og blive guld værd. I provinsen er det nemlig mere undtagelsen end reglen, at man ikke har egen have. Med egen have kan du nu pleje din nye hobby; og det er at dyrke dine egne grøntsager, der udover at være 100% økologiske, velsmagende og billige, også er en fantastisk måde at slappe af på. Du kunne f.eks. også prøve at have egne høns, så der altid er friske æg til æggekagen. Hvis du vælger en lejebolig i Holstebro eller lignende, kan du få lidt af begge verdenen – by og provins.

Du slipper også for al forureningen

Et kæmpeplus ved at flytte til en mindre by er, at du derved slipper for al forureningen. Dette er nemlig noget, der har seriøse helbredsmæssige fordele, der varer hele livet ud. Især hvis du lider af allergier, eller måske har et barn med astma er den renere luft nemlig som sendt fra himlen.

Tættere sammenhold med lokalsamfundet

Et stort flertal af mennesker, der lever i et af de mange højhuse, kender rent faktisk slet ikke de mennesker, som de bor i opgang med. Dette er utvivlsomt en skam, og de nære forhold med naboerne er helt sikkert noget som vi med tiden har mistet. Det behøver dog ikke se helt så sort ud. De nære forhold eksisterer nemlig stadig i de mindre byer, og er virkelig en af de ting, der taler for at flytte; og så er der ovenikøbet langt smukkere naturomgivelser, hvis du kigger på huse til leje i Nykøbing Mors eller lignende områder.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *