OB har været en del af Odense siden 1887, og den traditionsrige klub med blå og hvide striber er en institution i dansk fodbold. Med mottoet ”Sammen For Klubben. For Byen. For Altid.” har man været Øens hold, og for flertallet Fyns stolthed!

 

Samler Odense

 

Passionen for fodbold og sammenholdet I Odense har båret klubben frem siden 1887, og med store koryfæer som Richard Møller Nielsen, Lars Høgh og Thomas Helveg emmer klubben af fodbold historie.

Havde man kigger på bonus og kampagner hos Unibet inden sæsonen 2018/19 havde de færreste nok forventet at se OB kæmpe med om bronzen i Superligaen. Nature Energy Park har I sæsonen dannet rammen om oplevelser, der leder tankerne tilbage på tidligere storhed og ædelt metal. Vi skal tilbage til 1989 for at finde OB øverst I tabellen ved sæsonen afslutning.

Mere end 100 Fynske klubber

Øens Hold, er ikke blot noget man I Odense kalder OB, klubben samarbejder med mere end 100 Fynske klubber, hvilket et imponerende, og vidner om at man mener det, når man kalder sig “Øens hold”.

Det er grundlaget for den fynske talentudvikling, og den gennemgribende kraft i OB akademi, som har målsætning* om at:

  • At udvikle spillere til klubbens Superligahold. (1 – 2 spillere pr. år over en 3-årig periode).
  • At udvikle salgbare spillere.
  • At være repræsenteret i landets bedste rækker i aldersgruppen 14-19 år.
  • At levere spillere til landets ungdomslandshold.
  • At være repræsenteret i DBU’s A+ projekt.
  • At vinde de kampe og turneringer, vi deltager i.

*Kilde: www.ob.dk

Sjælen og Passionen

Fodbold er den grad passion og følelser, som for udenforstående kan være meget svær at forstå. Det er spillet hvor alt kan ske, og hvor man lever for det uventede. Odense Boldklub har igennem tiden været med til at skabe store bedrifter såvel nationalt som internationalt.

De fleste fodboldelskere husker ”Miraklet i Madrid”, da OB d. 6. december 1994 leverede en af de største internationale bedrifter på Estadio Santiago Bernabeu, Madrid. OB havde tabt den første kamp hjemme i Odense med 2-3, og ender med at gøre det umulige og vinde 2-0 i Madrid. Hermed smed OB selveste Real Madrid ud af UEFA Cup-turneringen med danske Michael Laudrup på holdet hos REAL.

Det var fodbold, det er de sejre man lever for som fodboldelsker! ”Det er ikke ovre før den fede dame har sunget”, det glemte man i Madrid den december aften i 1994.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *