Det er sol, det er varme, det er juni; og Verdensmesterskabet i fodbold er nært forestående. Holdene er klar, de russiske arrangører er ved lægge sidste hånd på forberedelserne og fans fra hele verden vil mødes til det, der forventes at blive en folkefest  og et stort sport spil i Moder Rusland. Spørgsmålet er nu blot: Er du ved at være VM-klar?

Hvad skal du have styr på?

Der findes mange måder at nyde en VM-slutrunde på. Tre ting bør der dog være styr på, inden der tages hul på løjerne i det russiske:

  • Grillen skal frem. Af uransagelige årsager, som videnskaben endnu ikke har fastlagt, bør fodbold simpelt hen nydes til duften og smagen af en god bøf og sprøde pølser sammen med venner, familie og/eller naboen.
  • Øllerne skal på køl. Sammen med grill og fodbold hører kolde bajer, der hjælper dig som seer med at komme i den rette stemning til at juble med dine favoritter og råbe ubekvemmeligheder efter manden med fløjten.
  • Frem med klaphatten og ansigtsmalingen. En VM-slutrunde er en formidabel lejlighed til endelig at skeje lidt ud og være lidt fædrelandskærlige. Så få malet Dannebrog i ansigtet og på med klaphatten; så lyder din røst nu engang lidt sprødere, til når du skal synge med på nationalhymnen!

Vinder Danmark?

Det gør de nok… Formentlig ikke, nej. Selvom vores landshold råder over stærke spillere med internationalt snit som Christian Eriksen, Kasper Schmeichel og Thomas Delaney, er de danske lykkeriddere ikke at regne blandt favoritterne. Men det skal vi måske ikke være så kede af! Vi danskere elsker rollen som underdogs, og de gange, hvor landsholdet har været til VM med en udlænding i spidsen for holdet, er det blevet til henholdsvis en 1/8-finale i 1986 under Sepp Piontek og en 1/4-finale i 1998 under Bo Johansson. Måske det alligevel kunne blive spændende for Hareides helte?

Hvor og hvordan skal du se kampene?

VM-slutrunden starter den 14. juni, og herfra er de følgende uger ellers spækket med kampe. De fleste dage er der flere kampe på programmet, så den fodboldbegejstrede seer bør ikke bekymre sig om ikke at have planer disse uger. Kampene vises på DR1 og TV2, så alle har mulighed for at følge kampene tæt- hvad end det er på flow-tv eller streaming-tjenester som Yousee eller Viaplay. I øvrigt er der, især i de større byer, mulighed for at deltage i storskærmsarrangementer sammen med andre feststemte roligans. Blandt andet bydes 26 000 fans til fest i Parken. Søg på nettet og du skal finde, hvor det nærmeste storskærmsarrangement er for dig.

Hvis du har brug for lidt ekstra ’lir’?

Fodbold er en vidunderligt spændende sport, hvor blod, sved og tårer er resultatet af 90 minutters herrefight. Eller, det vil sige, sådan er det oftest. Nogle kampe kan godt blive lidt langhårede i det. Men fortvivl ej; er du faldet over en langgaber af en fodboldkamp, eller ønsker du blot at gøre en interessant kamp endnu mere interessant, findes svaret hos Unibet; her kan du spille på kampene, uanset om du ønsker at spille på kampens resultat, målscoreren, antallet af gule og røde kort, antallet af hjørnespark eller noget helt femte. Det er helt op til dig!

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *