Visdomstænder får man typisk sent i teenageårene eller i starten af 20’erne. Tænderne er de bagerste tænder i mundhulen og mange oplever af forskellige årsager et behov for at få en eller flere af visdomstænderne fjernet. Der kan være mange grunde til at få en visdomstand fjernet, og det er ganske almindeligt, at der kan opstå problematikker med tænderne.

Mange oplever, at der ganske enkelt ikke er plads til visdomstænderne i mundhulen, hvorfor de kan bryde frem på måder, der kan være både smertefulde og problematiske for både visdomstanden og for de øvrige tænder i munden. Hvis visdomstanden eksempelvis ligger horisontalt, kan det skade nabotanden, og der kan opstå caries, fordi det kan være svært at holde området rent.

Af og til kan det også hænde, at visdomstanden kun delvist frembryder gennem tandkødet, hvilket kan gøre, at der samler sig bakterier, som af og til kan resultere i betændelse, som kan være meget smertefuldt og skabe yderligere komplikationer.

Der er altså rigtig mange tilfælde, hvor det giver mening at få en eller flere visdomstænder fjernet. Er man i tvivl om, hvorvidt en tand kan skabe problemer, vil det ofte være en god idé at få tanden fjernet for at være på den sikre side, da de problematikker, der ellers kan opstå kan være både en dyr og langvarig affære.

Hvordan fjernes en visdomstand?

Hvis du har et problem med en eller flere af dine visdomstænder, som lægger op til, at det ville være optimalt at få tanden fjernet, vil din tandlæge oftest gøre dig opmærksom på det. Det er også tandlægen, der fjerner dine visdomstænder. Når dine visdomstænder begynder at bryde frem, er det derfor en god idé at bestille en tid hos tandlægen og få tænderne undersøgt samt få vejledning om, hvorvidt du bør få fjernet dine visdomstænder.

Hvordan visdomstanden konkret fjernes afhænger meget af, hvordan den specifikke tand er placeret munden. Din tandlæge vil inden fjernelsen af visdomstanden fortælle dig, hvordan indgrebet nærmere bestemt vil forløbe, så du er forberedt og føler dig tryg. I mange tilfælde vil tanden blive trukket ud, ligesom det ville være tilfældet med en hvilken som helst anden tand. Er der tale om tilfælde, hvor tanden er enten helt eller delvist dækket af eksempelvis tandkød, vil det være nødvendigt at lave et lille snit, som vil gøre det muligt at fjerne den problematiske tand. Under fjernelsen af visdomstanden, vil du være lokalbedøvet, og der vil derfor ikke være smerte forbundet med selve fjernelsen.

Vælg Tandlægerne på Frederiksberg

Om du skal have fjernet din visdomstand eller generelt er på udkig efter en ny tandlæge, er det værd at overveje at vælge Tandlægerne på Frederiksberg. Klinikken har mange dygtige tandlæger, som både er gode til deres fag og som i øvrigt sætter en ære i at tilbyde dig som kunde den højeste grad af service, så du kan få en god og tryg oplevelse med dine tandlægebesøg. I forbindelse med fjernelse af visdomstand, vil du blandt andet blive vejledt detaljerigt i det efterfølgende forløb.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *