Når man åbner invitationen til et kommende bryllup, er der mange ting, der flyver igennem ens tanker. Det kan være svært at vælge, hvad man skal købe til brudeparret og vælge, hvilket budget man skal overholde. Som tommelfingerregel skal man naturligvis aldrig købe en bryllupsgave som man ikke kan betale og stadig bibeholde sin egen livsstil. Oftest er det den nærmeste familie, der kommer med de største og dyreste gaver, hvorefter venner og kolleger kommer i anden og tredje række. Dog behøver det ikke være sådan, hvis man har et særligt forhold til brudeparret.

Man kan finde mange gode muligheder for den perfekte gave, hvis blot man kigger sig for på internettet. Har man problemer med at finde penge til den gave, man finder ideel til brudeparret, kan man alliere sig med andre gæster eller bekendte, der skal med til brylluppet og give en fælles gave. Denne løsning bruges ofte, da man derved kan give en større gave, såsom kroophold, en stor oplevelsesgave eller andet selvforkælelse. Ved at give en mere personlig gave med stor omtanke bag, kan man dog slippe billigere, da det hér vil være tanken og omsorgen bag gaven, der tæller.

Tips og tricks til at vælge omfanget af en kommende bryllupsgave

Hvis man er i tvivl, er der en række spørgsmål, man kan stille sig selv for at pejle sig ind på den ideelle bryllupsgave til sine venner, kolleger eller familie. Først og fremmest handler det om, hvor godt man kender brudeparret, dette er oftest med til at bestemme, hvor mange penge man skal bruge på gaven, da venner og kolleger, som tidligere nævnt, oftest kommer med en billigere gave end f.eks. svigerforældrene. Derudover kan man vælge gavens størrelse ud fra typen af bryllup man skal til. Kirkebryllupper med store fester fortjener en større gave end f.eks. rådhusbryllupper med ”skrub-af-mad”.

Dernæst kan man tænke tilbage på den gave man selv har modtaget fra brudeparret i forbindelse med sit eget bryllup. Er man ikke gift kan man tænke tilbage på fødselsdags- og julegaver og ligge 500 kr. oveni dette beløb. Det handler dog også om at man som gæst til et bryllups ikke skal have for store udgifter, har man skullet bruge penge på en brudepigekjole, nyt jakkesæt eller andet grundet en dresscode, kan man med fordel købe en billigere bryllupsgave.

Forslag til en kommende bryllupsgave

Der findes uendelige muligheder for at give en dejlig bryllupsgave. Som tidligere nævnt kan man give en oplevelsesgave eller et kroophold, især hvis man er flere eller har en stor indkomst. Dog kan man også forkæle brudeparret med en kurv fyldt med forkælelse i form af små og billigere ting. Disse ting kunne være gavekort til et restaurant- eller cafébesøg, en tur for to i biografen, samt chokolade, champagne, vin og andet, der kan pifte hvedebrødsdagene op. Man bør altid give noget man selv ville finde glæde i, især hvis man har samme stil og personlighedstræk som brudeparret.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *