Et podcast er en lydoptagelse, som du kan hente ned på din smartphone, tablet eller computer. Man kan beskrive et podcast, som fremtidens svar på det, som vi i dag kender som radio – et podcast er radio, når det passer forbrugeren. Det er blot nogle få klik, der skal til, før man befinder sig i et mangfoldigt udvalg af alt fra nyhedsudsendelser og politiske debatter til humoristiske podcasts og historiefortællinger. Podcast er stadig en forholdsvis ny platform, som igennem de seneste år har formået at vokse sig større. Eksperter mener, at podcast med tiden vil kunne udkonkurrere radio på samme måde, som film- og TV-tjenester, såsom Netflix og Viaplay, har været stor konkurrence til flow-TV. Derfor er podcast-tjenesten altså utrolig aktuel, og ønsker man at skabe sig en platform, er det oplagt at gøre det med en podcast. Har du noget på hjerte, er det en oplagt mulighed at benytte sig af podcast-tjenesten og lære at podcaste.

Hvorfor podcast – hvad kan det gøre for dig?

Har du en god mikrofonstemme, som du gerne vil udnytte? Har du et budskab, du gerne vil formidle videre? Ønsker du at skabe dig en platform i medieverdenen? Eller måske har du et  produkt, som du gerne vil promovere og skabe opmærksomhed omkring? Der kan være rigtig mange grunde til, hvorfor netop du kan få en kæmpe glæde ved at lære at podcaste – og det er særligt nu, det er rigtig godt at starte. På andre sociale medier, såsom videotjenesten YouTube, lyder det gennemgående kriterium for de, der har opnået stor succes, at det også var de, der var de første til at lede vejen på platformen i dens spæde opstart. Så lær at podcaste i dag – så er der større chance for, at folk lytter med i morgen!

Skal man tro på statistikkerne er podcast et medie i vækst. I 2016 var der ugentligt 9% af danskerne, som lyttede til podcast, og i 2017 var det altså steget til hele 15%. Så hvis du vil være sikker på at være en af de første, der er med på denne nye medieplatform, så er det nu, du skal lære at podcaste.

Kom i gang i dag

Podcast er en platform for de, der ønsker at skabe noget – for de, der ønsker at rykke for store som små ting i samfundet. Det er allemandseje, og hvem som helst kan vælge at dele sine filosofier, nichesamtaler og historier igennem et podcast. Så ønsker du at skabe noget, som er helt dit eget, så skal du lære at podcaste. Det kræver blot en stemme og et emne, og så er du på rette vej. Der findes nemlig så meget vejledning omkring alt det tekniske ved udgivelsen af et podcast. Du kan sågar investere i komplette guider om, hvordan du lærer at podcaste. Dette kan være i form af alt fra webbøger til podcasts, der er udgivet på forhånd. Så hvad venter du på? Grib muligheden for at skabe din egen platform. Lær at podcaste!

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *