Vi vil her komme ind på, hvad forskellen er på et privatlån og et forbrugslån, som du kan læse mere om her.

Lad os først lige understrege, hvor fantastisk det er med den fremskridt, der er sket på lånefronten de sidste 20-25 år. Før i tiden var det at tage et lån noget af en besværlig og kompliceret proces. Det krævede, at du havde mundtøjet i orden, når du skulle tage et lån. Det var ikke bare ud af den blå luft, du kunne få et lån, som det nærmest er i dag. Så hvad end du er til et privatlån eller et forbrugslån, skal du prise dig lykkelig over den tid, vi lever i. De lån, du gerne vil tage, var ikke lige så nemme og ligetil før i tiden. Det er altså lidt af en velsignelse med den fart, du kan låne penge i dag.

Hvad er et privatlån?

Privatlånet er det, du kan få, hvis du har brug for hjælp fra dine venner eller familie. Det vil sige, at du har mulighed for at tage et lån direkte fra dem. Et sådan lån er ikke altid forbundet med renter, men der kan være nogle tilfælde, hvor man internt aftaler, at der skal være renter. Det sker dog for det meste kun, hvis du betaler for sent.

Så hvis du for eksempel låner 12.000 kroner den 1/8, og det forventes, at du betaler tilbage den 1/10, men du ikke gør det, kan det koste dig dyrt. Det gør selvfølgelig, at det private lån er en ret billig måde at låne penge på.

Ulempen ved sådan et lån er selvfølgelig, at du låner penge af folk, du kender. Det kan godt være lidt pinligt. For hvad nu hvis der spreder sig et rygte om, at du hele tiden skal låne penge af folk? Det er ikke særlig rart. Du har ikke samme anonymitet, som når du tager et forbrugslån. Yderligere informationer findes her.

Hvad er et forbrugslån?

Et forbrugslån er en måde at definere lån til oplevelser og ting, du for det meste bruger inden for en relativt kort periode. Det kan være til flere forskellige ting. Det kan være lån til en laptop, en ferie eller en ny iPhone. Det er altid forbundet med ret høje omkostninger i form af renter og gebyrer, når du tager et forbrugslån.

Det er muligt at få et forbrugslån hos finansieringsselskaber og i banken. Det gode ved forbrugslånet er, at der ikke er nogen, der behøver at vide, at du låner penge. Låner du penge privat, kan ordet sprede sig, og det vil du naturligvis ikke have. Ingen behøver at vide, du har taget et forbrugslån.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *