Online lån i form af eksempelvis kviklån eller forbrugslån har aldrig før været så populære, som de er nu. Mange danskere benytter sig af lånene, fordi de er nemme og optage og gør det muligt hurtigt at udvide sit økonomiske råderum. Lån penge nu og hav dem i morgen – sådan lover mange online låneudbydere. Det er altså først og fremmest i kraft af den nemme og gnidningsfri låneproces, lånenes popularitet er opstået.

En nemmere låneproces

Online lån er blandt andet blevet populære, fordi fortsat flere danskere synes at foretrække dem frem for de traditionelle banklån, der ellers tidligere har været den umiddelbare vej til et større økonomisk råderum. Hvor det typisk er en krævende proces at få lov at optage en lån i banken, som blandt andet kræver møder med en bankrådgiver, udveksling af dokumenter og så videre, er den online låneproces helt enkel. Faktisk er det så nemt og enkelt at låne penge på nettet, at du kan gøre det hjemme fra sofaen uden at have andet end dit NemID ved hånden.

Beslutter du dig for at låne et givent beløb, kan du gøre det med det samme og i kraft af den hurtige og enkle låneproces, kan du have pengene udbetalt allerede senere samme dag eller dagen efter. Denne hurtige proces og korte distance fra tanke til handling, har bankerne svært ved at konkurrere med, hvilket med al sandsynlighed skal ses som en del af forklaringen på, hvorfor flere danskere vælger online lån frem for traditionelle banklån.

Du skal ikke stille sikkerhed for dit lån

En væsentlig forskel på de traditionelle banklån og de online lån er, at der ved de online lån som regel ikke er krav om, at du skal kunne stille sikkerhed for dit lån. Det betyder, at du, når du låner online, ikke skal kunne dokumentere, at du kan tilbagebetale lånet, hvilket ellers altid er et krav ved banklån. Dette gør dels, at lånene bliver tilgængelige for flere mennesker, men også at en masse papirarbejde springes over og undgås, hvilket gør låneprocessen betydeligt hurtigere. Herudover skal du heller ikke kunne dokumentere, hvad du ønsker at bruge det låne beløb til, hvilket også gør låneprocessen både hurtigere og nemmere.

Slip for besværligt papirarbejde

Når du låner online, slipper du for bøvlet papirarbejde, som skal kunne påvise, at du er i stand til at tilbagebetale dit lån til banken, du låner af. Når du sender din låneansøgning af sted til en given låneudbyder, gør du ved hjælp af NemID. Dit NemID anvendes til din automatiske kreditvurdering, og denne mulighed gør, at du kan springe let henover store mængder papirarbejde, der ellers ville have kostet meget tid og besvær. Via dit NemID indhenter låneudbyderen de nødvendige oplysninger hos SKAT. Disse oplysninger indgår som et led i din kreditvurdering. Godkendes din låneansøgning, og modtager du den endelige låneaftale, kan du ligeledes underskrive den ved hjælp af NemID. Også her undgår du altså besværligt papirarbejde i og med, at hele processen kan klares digitalt ved hjælp af få klik.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *