Hvis der er én gennemgående ting, som er konstant og fuldstændig gennemgribende for vores liv, så er det tiden. Tiden er både den tæller, som indikerer dagene i vores liv. Men det er også det system, som hele vores samfund og hele vores hverdag er opbygget efter.
Tænk bare over, hvordan stort set hvert eneste aspekt af din dag er påvirket af tiden. Hvornår du står op, går på arbejde, motionerer, henter børnene fra skolen og ser tv-avisen. Alle disse handlinger er defineret ud fra tid – og for at kunne måle tiden, har du brug for et ur.

Fra pyntegenstand til brugsgenstand og tilbage igen

Ure er typisk noget, som man har kunnet finde i alle danske hjem med respekt for dem selv. Ure er noget, vi alle orienterer os ud efter, og derfor bevæger de færreste af os sig uden for en dør uden at have et ur på sig.

Alligevel er der sket meget med uret, både designmæssigt og med hensyn til den rolle, som det spiller i vores hverdag. Uret er nemlig gået fra at være noget æstetisk til noget praktiske – og nu måske til noget, som balancerer de to ting.

Urets udvikling

Da ure først begyndte at blive en ting, som man havde i hjemmet, havde de stor værdi som designgenstande. I første omgang var det endda kun de rige, som kunne få råd til ure, og derfor var tjente de mere en æstetiske funktion end en praktisk.

Efterhånden som alle begyndte at få ure gik noget af glansen dog af konceptet. Faktisk så meget, at der i de seneste år har været en tendens til, at folk skrotter urene. Heldigvis er dette ved at vende, idet urets designmæssige værdi er begyndt at vinde indpas igen.

Ure til hjemmet

For eksempel er rigtig mange danskere begyndt at indse fordelene ved at implementere et flot ur til hjemmet. Her kan man nemlig ikke kun holde styr på tiden, men samtidig også hænge noget op på væggen eller sætte noget flot op hylden.

Når du skal have et ur til dit hjem – og det skal du – så bør du derfor gå efter noget, som ikke kun kan vise tiden, men som også pynter. Her skal du selvfølgelig vælge noget, som passer stilmæssigt sammen med resten af din indretning. Det kan for eksempel være et helt minimalistisk digitalur eller et flot vægur i keramik.

Ure til dig

En anden form for ur, som du næsten er nødt til at have, er et armbåndsur. Her kan du altid se tiden, du kan tage tid, når du træner eller løber, og så kan du bruge uret til at fuldende et outfit. Armbåndsurene i dag er nemlig så flotte og lækre, at de fungerer som tilbehør til dit outfit.

Her er det en rigtig god idé at gå efter et armbåndsur af høj kvalitet. På den måde kan du sikre dig et funktionelt ur, som holder i mange år – og du kan vise, at du går op i æstetisk og stil.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *